Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Τα «θολά» νερά ταράχτηκαν αλλά δεν καθάρισαν

Published

on

 

Από σήμερα ξεκινάει το διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και σε μία εβδομάδα ανοίγουν οι κάλπες για να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος, αν και το πιθανότερο είναι, τελικά η ανάδειξή του να γίνει στις 16 και όχι στις 10 Σεπτεμβρίου (δηλαδή στη δεύτερη ψηφοφορία).

Οι μέρες που διανύουμε λοιπόν, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά έχουν φέρει στο προσκήνιο και μία σειρά από ερωτηματικά ενώ μάλλον έχουν αναδείξει τα πολλά «θολά σημεία» του κόμματος, αυτά που τελικά «πλήρωσε» και ο Αλέξης Τσίπρας με την εκλογική συντριβή του κόμματος στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Ευρισκόμενοι μόνο λίγες μέρες προ των εσωκομματικών εκλογών λοιπόν, ακόμα κανένας μάλλον δεν έχει καταλάβει «τι» εκπροσωπούν οι υποψήφιοι πρόεδροι και ποιος θέλουν να είναι ο «χαρακτήρας» του κόμματος. Οδεύουμε προς μία αναμέτρηση στην οποία οι υποψήφιοι θα κριθούν με βάση, μόνο τους εσωκομματικούς συσχετισμούς και τα «κουκιά» που έχουν εντός ΣΥΡΙΖΑ, άντε και τα προσωπικά χαρακτηριστικά τους; Μάλλον, ναι.

Γιατί ενώ όλοι παραδέχονται πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει, εντούτοις κανένας μέχρι τώρα δεν έχει πει καθαρά και ξάστερα με ποιόν τρόπο θα αλλάξει και ποιο χαρακτήρα πρέπει να έχει. Το μόνο που φαίνεται είναι πως ο Τσακαλώτος εκπροσωπεί περισσότερο την πιο ριζοσπαστική αριστερή πτέρυγα ενώ οι άλλοι υποψήφιοι τείνουν προς έναν πιο κεντρώο ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα όμως… ουδέν! Κανένας συγκεκριμένος άξονας, καμία αναφορά στους συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθήσει να είναι ένα κόμμα κυβερνητικής προοπτικής. Και έτσι, μέσα σε αυτή τη «θολούρα», έρχεται και ένας υποψήφιος που με… American style promotion, ταράζει πολύ εύκολα τα θολά νερά και τις κοινοτυπίες των άλλων υποψηφίων. Προφανώς, όμως, καθώς εδώ είναι Ελλάδα και όχι… Μίτσιγκαν, δεν αρκούν τα βιντεάκια για να αποδείξει κάποιος ότι είναι ικανός για αρχηγός ενός κόμματος. Αρκούν μόνο για έρθει… με φόρα (αν το θυμάστε) στο προσκήνιο. Ο Κασσελάκης το κατάφερε. Τα νερά όμως δεν καθάρισαν. Απλά ταράχτηκαν. Και έγιναν ακόμα πιο θολά. Τελικά, τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιους εκπροσωπεί; Τι εκφράζει στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας;

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement