Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Δημήτρης Γκαβέρας,υπ. περιφερειακός σύμβουλος: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της Περιφέρειας»

Published

on

 

Τη δημιουργία ενός νέου φορέα Τεχνητής Νοημοσύνης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προτείνει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αχαΐας με τον συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη «Μπροστά για Όλους», γνωστός δικηγόρος Δημήτριος Γκαβέρας.

Αναπτύσσοντας την καινοτόμο πρότασή του επισημαίνει τα εξής: «Η δημιουργία ενός νέου φορέα Τεχνητής Νοημοσύνης έχει σκοπό την προώθηση της ενημέρωσης, την προαγωγή της έρευνας και τον ενισχυμένο μετασχηματισμό της υπάρχουσας επιχειρηματικής δραστηριότητας της περιοχής μας. Με την ανάδυση της Τεχνητής Νοημοσύνης ως έναν από τους κυριότερους κινητήρες της τεχνολογικής εξέλιξης, αναγνωρίζουμε την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει.

Ο φορέας Τεχνητής Νοημοσύνης θα είναι αφοσιωμένος στην διάδοση των γνώσεων και των εξελίξεων στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Θα διεξάγει εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια και διαλέξεις για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, προωθώντας την ενημέρωση και την εκπαίδευση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα αυτόν.

Επιπλέον, θα πραγματοποιεί προηγμένη έρευνα σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, με σκοπό την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων που θα μπορούν να εφαρμοστούν στην επιχειρηματική πραγματικότητα της περιοχής».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στην συμβολή του νέου φορέα στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας μέσω της εφαρμογής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε διάφορους κλάδους. «Μέσω του εν λόγω Φορέα θα παρέχονται στήριξη και συμβουλές στις επιχειρήσεις για την αποτελεσματική ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στις δραστηριότητές τους, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την δημιουργία νέων ευκαιριών. Επίσης, ο νέος φορέας θα είναι αφοσιωμένος στο να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα για τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Θα διοργανώνει εκδηλώσεις, συνέδρια και ενημερωτικά προγράμματα που θα αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα και τις προκλήσεις που σχετίζονται με την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργηθεί μια ενημερωμένη και συνειδητή κοινότητα που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της Τεχνητής Νοημοσύνης με επιτυχία».

Καταλήγοντας επισημαίνει πως «η δημιουργία ενός νέου φορέα Τεχνητής Νοημοσύνης αποτελεί βήμα προς την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Με εστίαση στην ενημέρωση, την έρευνα και την επιχειρηματική ανάπτυξη, ο νέος φορέας θα συμβάλει στην δημιουργία μιας δυναμικής και ανταγωνιστικής περιφερειακής οικονομίας, ενισχύοντας την παρουσία της Τεχνητής Νοημοσύνης στην περιοχή και διευρύνοντας τις προοπτικές για καινοτόμες επιχειρηματικές ενέργειες».

Ροή ειδήσεων

Advertisement