Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δημήτρης Κόκλας:«Στέρησαν από την πόλη μας την ψυχή!»

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πατρέων με την παράταξη του Β. Αϊβαλή,  μιλά στη «Γ»

Published

on

Ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας που έχει αφήσει το δικό του ανεξίτηλο αποτύπωμα στα κοινά, ο Δημήτρης Κόκλας επί πολλά χρόνια μέλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» του Β. Αϊβαλή ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πατρέων.

Άνθρωπος της πραγματικής οικονομίας, καθώς επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του εμπορίου, ξετυλίγει μέσω της «Γ» το όραμά του για την Πάτρα, λέγοντας πως «για να γίνει η Πάτρα σπουδαία και πάλι, δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, υπάρχει όμως η δύναμη της θέλησης, της γνώσης και της εμπειρίας που μπορεί να εγγυηθεί την αλλαγή».

Πώς αποφασίσατε να είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων;

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά μετρά χρόνια πολλά, τόσο ως σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας όπου στη θητεία μου αρκετές προτάσεις που κατέθεσα έγιναν νόμοι του κράτους βοηθώντας σημαντικές το εμπόριο, τη βιοτεχνία, τους νέους επιχειρηματίες και του πολύτεκνους, όσο και μέσα από την πολιτική μου διαδρομή ως υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και αργότερα ως μέλος του Τομέα Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας του ΠΑΣΟΚ. Όταν ο Βασίλης Αϊβαλής μου ζήτησε να συστρατευθώ στην προσπάθεια για να αλλάξουμε την πόλη μας, ένιωσα πως είχα την υποχρέωση να θέσω την εμπειρία και τις γνώσεις μου στη διάθεση του συνδυασμού. Πάνω απ’ όλα με αίσθημα ευθύνης, αλλά και στη λογική ότι τα πάντα γύρω μας αφορούν την πολιτική, όχι με την κομματική έννοια, αλλά με την έννοια του συλλογικού δημόσιου αγαθού και της ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και στον πολίτη. Με βασικές μας αρχές την αλήθεια, την αξιοπρέπεια, την πρόοδο, την Δημοκρατία, ενώσαμε τις δυνάμεις μας, την εμπειρία, την γνώση και την επιστημοσύνη για μια Πάτρα σπουδαία και πάλι!

Ποιο είναι το όραμά σας για την Πάτρα;

Ταυτίζομαι απόλυτα με το όραμα του Βασίλη Αϊβαλή και της παράταξής μας για να γίνει η «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι». Αυτό που θέλουμε όλοι οι Πατρινοί είναι η πόλη που μεγαλώσαμε, ζούμε και αγαπάμε να πάει μπροστά. Δυστυχώς, ενώ η πόλη μας, βρίσκεται σε προνομιακή γεωγραφική θέση και είναι η πύλη της Ελλάδας στη δύση, δεν έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε τα οφέλη. Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι τα αμέτρητα προβλήματα της καθημερινότητας. Η καθαριότητα που δεν υπάρχει, η έλλειψη αισθητικής, αλλά και η διάχυτη μιζέρια και οι «αρρυθμίες» στα πάντα γύρω μας. Περπατάμε στο δρόμο και στις πλατείες, συναντάμε γνωστούς και φίλους και μέσα από τη συζήτηση και τις ματιές που ανταλλάσσουμε διαπιστώνουμε πως υπάρχει ένα κενό… Απουσιάζει από την πόλη η ψυχή! Το όραμά μου είναι να ανακτήσει η Πάτρα μας την χαμένη της αυτοπεποίθηση, να βρει ξανά τον χαμένο της εαυτό, για να επιστρέψει το χαμόγελο και η αισιοδοξία στους συμπολίτες μας.

Λέτε να ανακτήσει η Πάτρα την χαμένη της αυτοπεποίθηση, να βρει ξανά
τον χαμένο της εαυτό. Τι ακριβώς εννοείτε;

Κάθε πόλη είναι μοναδική, γι’ αυτό δεν πιστεύω πως μπορούμε να δώσουμε «πνοή» στην Πάτρα αντιγράφοντας άλλες πόλεις. Δεν είμαι της άποψης ότι υπάρχουν έτοιμες συνταγές. Κάθε πόλη έχει τις δικές της ανάγκες, τα δικά της καθημερινά και πάγια προβλήματα και τα δικά τους συγκριτικά πλεονεκτήματα, στα οποία πρέπει να επενδύσουμε για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη. Η Πάτρα, είναι ένα μεγάλο αστικό κέντρο και έχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να καταφέρουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε το πρόσωπο της καθημερινότητας και να γυρίσουμε σελίδα. Αυτό μπορεί να το πετύχει η δημοτική μας παράταξη και ο Βασίλης Αϊβαλής, γιατί πάνω απ’ όλα έχουμε ανοικτούς ορίζοντες, αλλά με σεβασμό πάντα στις ρίζες και στο παρελθόν μας. Αυτό ακριβώς το παρελθόν που αγνόησε επί εννέα χρόνια η απερχόμενη δημοτική Αρχή, ακυρώνοντάς το στην πράξη. Εκ του αποτελέσματος λοιπόν η δημοτική Αρχή Πελετίδη απέτυχε.

Ποιες θεωρείτε ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας δημοτικής Αρχής;

Αυτές που ζητά η ίδια η κοινωνία. Μία Πάτρα δυναμική, καθαρή, εξωστρεφή, προοδευτική, έξυπνη και βιώσιμη. Με πρωτοβουλίες και δράσεις για την ενίσχυση των φτωχών νοικοκυριών, ενεργειακές κοινότητες έτσι ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε δωρεάν ρεύμα στα φτωχά νοικοκυριά, ασφάλεια, πράσινο, αθλοπαιδιές. Έτσι χτίζεται η βιωσιμότητα και η ανθεκτικότητα. Θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα που θα αγκαλιάζει τις υποβαθμισμένες γειτονιές, θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα δώσει τέλος στο κυκλοφοριακό.

Κύριε Κόκλα, παρακολουθούμε τις παρεμβάσεις σας σε γενικά θέματα της καθημερινότητας. Έχετε πάρει ποτέ κάποια επίσημη απάντηση για όλα όσα έχετε αναδείξει;

Δυστυχώς όχι! Και αυτό δείχνει την απομόνωση της δημοτικής Αρχής από την κοινωνία. Δείχνει πως είναι εγκλωβισμένη στα αυστηρά κομματικά πλαίσια που της επιβάλλει η ιδεολογική της αναφορά στο ΚΚΕ.

Αν εκλεγείτε τι θα είναι αυτό πού θα χαρακτηρίσει τη θητεία σας;

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι, δεν θα στηρίξω τις αποσπασματικές παρεμβάσεις με όποια δήθεν επίφαση τεχνοκρατίας. Κανένα σχέδιο δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν σχεδιαστεί μαζί με τους κατοίκους της πόλης μας και των ευρύτερων περιοχών του Δήμου μας. Θέλω η πόλη που ζω, που καθημερινά περπατώ στους δρόμους της
και στις πλατείες της και συνομιλώ με συμπολίτες μας να καταφέρω να
αναδειχθεί σε μια πόλη σύγχρονη, με ανθρώπινες συνθήκες ζωής, με συνθήκες
ισότητας και πρόσβασης όλων. Θέλω η πόλη μας να «ανασάνει», να χαιρόμαστε το θαλάσσιο μέτωπο, να έχουμε ίσες ευκαιρίες, κοινωνική πρόνοια, προοπτικές και θέσεις απασχόλησης για τους νέους, εύρωστο οικονομικό περιβάλλον. Θέλουμε καθαρό περιβάλλον που είναι δικαίωμα των πολιτών και μάλιστα, αδιαπραγμάτευτο.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement