Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φίλλιπος Λιάκος: «Θα είμαστε στον 2ο γύρο»- Απόψε (20.30) η κεντρική προεκλογική ομιλία στην Κάτω Αχαΐα

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας αποφασισμένος να δώσει «Δύναμη Προοπτικής»

Published

on

 

Αποφασισμένος να δώσει «Δύναμη Προοπτικής» στη Δυτική Αχαΐα δηλώνει ο υποψήφιος Δήμαρχος, Φίλιππος Λιάκος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως ο συνδυασμός του θα είναι στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Αυθεντικός, ειλικρινής και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία με την αυτοδιοικητική του διαδρομή που ξεκίνησε το 2019 κατάφερε να κατακτήσει την εμπιστοσύνη των συνδημοτών του, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπό του, τον εαυτό τους, τα «θέλω» και τις προσδοκίες τους.

Ο κ. Λιάκος, χωρίς αποκλεισμούς και εξαρτήσεις, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Δυτικής Αχαΐας, που αγαπάνε τον τόπο τους και αγωνιούν για το μέλλον του να στηρίξουν στις 8 Οκτωβρίου τον συνδυασμό «Δύναμη Προοπτικής για τη Δυτική Αχαΐα», ανοίγοντας το δρόμο στην ελπίδα.

 

 

– Κύριε Λιάκο γιατί οι συνδημότες σας να ψηφίσουν τον δικό σας συνδυασμό;

 

Γιατί εμείς ζούμε και μένουμε στη Δυτική Αχαΐα. Ο συνδυασμός μας «γεννήθηκε» από την ίδια την κοινωνία για να υπηρετήσει την κοινωνία. Όλοι οι υποψήφιοι μας προέρχονται από τα σπλάχνα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου, του κόσμου της βιοπάλης, της επιχειρηματικότητας, της καθημερινότητας. Απέναντι, έχουμε έναν υποψήφιο που είναι συνταξιούχος και δεν μένει καν στον Δήμο μας και ακόμη έναν, «μουσαφίρη» που απέτυχε στην Πάτρα και αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο μας, για τον οποίο όμως δεν έκανε τίποτε, όταν ήταν σε θέσεις ευθύνης. Δεν έχουν τίποτε καινούργιο να μας πουν. Γι’ αυτό άλλωστε και απέφυγαν το δημόσιο διάλογο.

Σε εμάς, οι συνδημότες μας, αναγνωρίζουν τις προθέσεις μας που δεν υπαγορεύονται από συμφέροντα, αλλά από την αγάπη και το πραγματικό ενδιαφέρον για τον τόπο μας. Ο συνδυασμός μας «Δύναμη Προοπτικής για τη Δυτική Αχαΐα» αποτελεί την μόνη καθαρή και αξιόπιστη πρόταση. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να κοιτάμε τους συνδημότες μας στα μάτια. Δεν τους προδώσαμε, ούτε τους μοιράσαμε ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες. Είμαστε οι μόνοι που θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα!

 

-Τι πιστεύετε ότι λείπει από τη Δυτική Αχαΐα;

 

Ζούμε σ’ έναν ευλογημένο τόπο, προικισμένο από τη φύση, με μοναδικούς και φιλόξενους ανθρώπους. Η Δυτική Αχαΐα, είναι η ιερή γη των προγόνων μας, η γη των παιδιών μας, η γη που αγκαλιάζει το μέλλον μας! Αυτό που μας λείπει είναι η ταυτότητα, αλλά και ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα δίνει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας και θα απαντά στις προκλήσεις της επόμενης μέρας. Επίσης, λείπει το πραγματικό ενδιαφέρον από όσους διοίκησαν ή επιδιώκουν να διοικήσουν. Προσωπικά ως άνθρωπος της δράσης και όχι της θεωρίας, πιστεύω στη δυναμική διεκδίκηση και ανυποχώρητη στάση απέναντι στην κεντρική εξουσία για να πετύχουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Αντίστοιχα, ο συνδυασμός μας έχει σχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονται αναπτυξιακά έργα υποδομών που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, θα ενισχύουν την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα, θα τονώνουν την εξωστρέφεια. Με στοχευμένες δράσεις και ενέργειες μπορούμε να αναδημιουργήσουμε τον τόπο μας, να αναζωογονήσουμε τα χωριά μας, να δώσουμε ώθηση στον πρωτογενή μας τομέα. Με πείσμα, θέληση και αποφασιστικότητα μπορούμε να τα καταφέρουμε όλοι μαζί, ενώνοντας τις δυνάμεις μας στον κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από το να πάμε τον τόπο μας ψηλά, εκεί που μας αξίζει.

 

 

 

Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες αυτού του προγράμματος;

 

Με το πρόγραμμά μας δίνουμε τέλος στην απραξία. Η οδοποιία σε μαύρα χάλια, οι αγροτικοί δρόμοι κατεστραμμένοι, ο δημοτικός φωτισμός ανύπαρκτος! Ακόμα και το νερό, σε ένα τεράστιο δίκτυο, είναι με ευθύνη του Δήμου, ακατάλληλο προς πόση, ενώ χιλιάδες στρέμματα αγροτικών εκτάσεων «διψάνε» αφού δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο για την άρδευση.

Οι άξονες του προγράμματος είναι συνοπτικά:

-Η λειτουργία του Δήμου. Θέλουμε απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά, αποκέντρωση των υπηρεσιών, δημιουργία Αλιευτικού- Γεωργικού και Κτηνοτροφικού Γραφείου, αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες.

-Ανάπτυξη- Ανάπλαση- Αθλητισμός. Θέλουμε εκσυγχρονισμό του λιμανιού των Αλυκών, αναβάθμιση του Αεροδρομίου Αράξου, ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, αντιπλημμυρικά έργα, κατασκευή πλατειών και δημιουργία παιδικών χαρών σε όλα τα χωριά, βελτίωση του αγροτικού δικτύου, ανάδειξη της παράκτιας ζώνης, επέκταση της διώρυγας Πηνειού, κατασκευή γηπέδων, κ.α.

-Τουρισμός- Πολιτισμός- Ασφάλεια. Με προώθηση του θρησκευτικού Τουρισμού, ανάδειξη όλων των αρχαιολογικών χώρων και των τουριστικών αξιοθέατων, δημιουργία σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων, προστασία του Οικολογικού Παραδείσου του δάσους της Στροφυλιάς, κ.α.

-Αστικός ιστός- Κοινωνική Πολιτική. Προτεραιότητές μας, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, κατασκευή ραμπών ΑΜΕΑ, δημιουργία Κοινωνικής ιματιοθήκης, Κοινωνικού Παντοπωλείου, Φαρμακείου και Φροντιστηρίων, μείωση των Δημοτικών Τελών, ειδικό ταμείο για την αντιμετώπιση περιπτώσεων καταστροφών, σύσταση Δημοτικού Προγράμματος πρόνοιας και στήριξης στις ανύπαντρες μητέρες και τις μονογονεϊκές οικογένειες, μέριμνα για τους Ρομά και δράσεις για την κοινωνική τους ένταξη, κ.α.

 

Τι μηνύματα εισπράττετε από τους συνδημότες σας στις καθημερινές σας περιοδείες και ποια είναι η εκτίμησή σας για το εκλογικό αποτέλεσμα;

 

Τα μηνύματα που παίρνουμε από κάθε γωνιά του Δήμου μας είναι γεμάτα ελπίδα και πίστη. Πώς έφθασε η στιγμή για τη μεγάλη ανατροπή. Η πρόκληση που βρίσκεται μπροστά μας, είναι μεγάλη, αφού η δυναμική νίκης που έχει αποκτήσει η παράταξή μας, μας γεμίζει πέρα από ικανοποίηση και με μεγάλη ευθύνη. Την ευθύνη να οδηγήσουμε τον Δήμο μας στη νέα εποχή! Δεν κρατάμε μαγικό ραβδάκι, αλλά έχουμε ισχυρή θέληση και πίστη στις δυνατότητες του τόπου μας και στις ικανότητες των ανθρώπων του. Δεν βλέπουμε μπροστά μας δυσκολίες, αλλά μόνο ευκαιρίες, τις οποίες και θα αξιοποιήσουμε. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνει ο κόσμος οδηγεί τα βήματά μας και ανοίγει το δρόμο στην ελπίδα! Γι’ αυτό πιστεύω πως ο συνδυασμός μας θα είναι στον δεύτερο γύρο.

 

Λίγο πριν τις εκλογές απευθυνόμενος στους δημότες της Δυτικής Αχαΐας τι θα τους λέγατε;

 

Να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και στην ψυχή. Όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε σε όλα τα χωριά του Δήμου μας, συζητήσαμε με τους συνδημότες μας, ανταλλάξαμε ιδέες και σκέψεις, μοιραστήκαμε τα προβλήματα και τις αγωνίες μας. Σε όλες μας τις περιοδείες συναντήσαμε ανθρώπους αποφασισμένους, όπως κι εμείς, να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να συνεχίσει να παίζει με τις ζωές μας. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας για έναν Δήμο ανοικτό, φιλόξενο. Εμείς δεν υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε, δεν θα αθετήσουμε τις υποσχέσεις μας, δεν θα λειτουργήσουμε πίσω από κλειστές πόρτες.

Με καθαρότητα, εντιμότητα και ειλικρίνεια θα είμαστε εδώ παρόντες για τα εύκολα και τα δύσκολα, για όλους! Έφθασε λοιπόν, η στιγμή να δούμε τον τόπο μας να γυρίζει επιτέλους σελίδα, να ξεφεύγει από τη στασιμότητα και να κάνει βήματα προόδου και ανάπτυξης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement