Connect with us

Διεθνή

Ο σκύλος που γεννήθηκε με 6 πόδια και τον εγκατέλειψαν στον δρόμο – Η ιστορία της χαριτωμένης Άριελ

Published

on

Ένα θηλυκό Σπάνιελ κάτω των τριών μηνών, γεννημένο με έξι πόδια, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο πάρκινγκ ενός αγγλικού σούπερ μάρκετ. Της έδωσαν το όνομα Άριελ. Η μικρή σκυλίτσα, βρέθηκε έξω από υποκατάστημα του B & M’s Pembroke Dock, στο Pembrokeshire.

Εκτός από τα δύο επιπλέον πίσω πόδια, το σκυλάκι έχει και διπλό κόλπο. Πάνω από 2.000 λίρες έχουν ήδη συγκεντρωθεί για να υποστηριχθούν οι διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες πιθανότατα θα υποβληθεί για την αφαίρεση των άκρων και των πρόσθετων σεξουαλικών οργάνων της. Αλλά οι κτηνίατροι είναι συγκρατημένοι για την πρόγνωση: η σκυλίτσα θα μπορούσε στην πραγματικότητα να χάσει τη χρήση τουλάχιστον ενός από τα εναπομείναντα πίσω πόδια της.

Ένας περαστικός σήμανε τον συναγερμό, βλέποντας τον σκύλο μπροστά από το εμπορικό κέντρο. Το ζώο μεταφέρθηκε αμέσως στο Greenacres Rescue, κοντά στο Haverfordwest. Μετά από ενδελεχή έλεγχο σε τοπική κτηνιατρική κλινική, ο σκύλος ονομάστηκε Άριελ και μεταφέρθηκε στο καταφύγιο.

«Όταν μας την έφεραν ήταν πολύ φοβισμένη και τρομοκρατημένη», επιβεβαιώνει ο Mikey Lawlor, ιδρυτής και διευθυντής της Greenacres. «Η Άριελ πέρασε την πρώτη νύχτα στο σπίτι μαζί μου. Τα επιπλέον πίσω πόδια είναι λιωμένα μεταξύ τους, μοιάζουν με ουρά γοργόνας. Είχε βρέξει στην πόλη λίγο πριν τη βρουν, αλλά όταν την πήραν το τρίχωμά της ήταν στεγνό. Επιπλέον, δεν πεινούσε ούτε υποσιτίστηκε» περιέγραψε.

Τα δύο επιπλέον πόδια της Ariel είναι ουσιαστικά οστά των μηρών που στη συνέχεια χωρίζονται στα δύο. Οι κτηνίατροι ισχυρίζονται ότι “δεν είναι καθόλου λειτουργικά και δεν ωφελούν”. Εξαιτίας αυτού, η λεκάνη του σκύλου δεν έχει διαμορφωθεί σωστά. “Συνεπώς το δεξί πίσω πόδι του πρακτικά δεν έχει μυϊκό τόνο”, επισημαίνουν οι γιατροί.

Αρχικά υπήρχε επίσης φόβος ότι η Άριελ μπορεί να είχε κι άλλους «διπλασιασμούς» εσωτερικών οργάνων, αλλά, ευτυχώς, οι ακτινογραφίες απέκλεισαν αυτή την υπόθεση. Για τον δεύτερο κόλπο θα γίνει επίσης χειρουργική αφαίρεση. «Θα το κάνουμε όταν τη στειρώσουμε» σημειώνουν οι κτηνίατροι. Ο στόχος τώρα είναι να δοθεί στην Άριελ ένας μήνας για να ξεπεράσει τη δοκιμασία της, ώστε να μπορέσει να υιοθετηθεί.

«Κατά την ανάθεση θα παρακολουθείται και θα δούμε πώς, αν και πότε θα γίνει το χειρουργείο», διευκρινίζουν οι ίδιοι οι γιατροί. Εκτός από τους χιλιάδες ανθρώπους που πρόσφεραν τις δωρεές τους για τις μελλοντικές παρεμβάσεις της Άριελ, το Greenacres έχει ήδη λάβει περισσότερες από 200 αιτήσεις για την υιοθέτησή της. «Δεν δεχόμαστε αιτήσεις αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον μέχρι να μάθουμε με βεβαιότητα τι της επιφυλάσσει το μέλλον».

enikos.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement