Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Υπεραπλουστεύσεις και ημιμάθεια = καταστροφή!

Published

on

 

 

Οι υπεραπλουστεύσεις και η ημιμάθεια αποτελούν κακούς (έως και επικίνδυνους) συμβούλους. Και σίγουρα δεν οδηγούν ποτέ σε ορθές σκέψεις και συμπεράσματα. Ειδικά όταν αυτό έχει να κάνει με το πολυσύνθετο «παζλ» της Μέσης Ανατολής.

Γι’ αυτό και κάποιες πρώτες εικασίες που έγιναν σχετικά με τον αιφνιδιασμό του Ισραήλ από τη Χαμάς ή εκείνοι που εντός Ελλάδας έσπευσαν να φωνάξουν ότι στέκουν στο πλευρό των Παλαιστινίων εξαιτίας της πολύχρονης βίας που έχουν υποστεί από το Ισραήλ, προφανώς δεν ξέρουν -ίσως και να μην θέλουν να μάθουν και να καταλάβουν- πόσο πιο δύσκολη και σύνθετη είναι η πραγματικότητα σε μία περιοχή του πλανήτη όπου επί αιώνες δίνονται μάχες κυριαρχίας.

Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να μάθει λοιπόν, καλό θα ήταν να αρχίσει την αναζήτηση από τον δρόμο του μεταξιού και τις σταυροφορίες, για να φτάσει μέχρι τις μέρες μας. Όποιος θέλει να καταλάβει τι συμβαίνει, ας ψάξει πρώτα-πρώτα να μάθει τι είναι η Χαμάς και η Χεσμπολάχ, τι σημαίνει «Γάζα» και τι «Δυτική Όχθη», ποιες είναι οι «συμφωνίες του Αβραάμ» και πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων όλα τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή, δηλαδή στην Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία, το Λίβανο και φυσικά, την περιοχή του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.

Μία απλή μελέτη, ακόμα και μέσω των πολλών πηγών που παρέχει στις μέρες μας το διαδίκτυο, αρκεί για να κατανοήσει κάποιος πόσο πολυσύνθετη είναι η κατάσταση στην περιοχή και να έρθει μετά να «τοποθετήσει» μέσα σε αυτό το σκηνικό και τα ελληνικά συμφέροντα, που ευτυχώς πάντως, εδώ και αρκετά χρόνια υπηρετούνται από ανθρώπους που γνωρίζουν πολλά και δεν παρασύρονται από εσωτερικά ιδεολογικά πάθη ή πολύ περισσότερο από «φωνές» του καφενείου ή του πεζοδρομίου.

Εμείς δεν θα παραστήσουμε τους ιστορικούς ή πολιτικούς ή στρατιωτικούς αναλυτές. Θα τονίσουμε μόνο ότι έχουμε εμπιστοσύνη στους πολύπειρους Έλληνες που ξέρουν, αναλύουν και κατευθύνουν την εξωτερική και διπλωματική στρατηγική της χώρας μας τις τελευταίες δεκαετίες, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement