Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Ώρα με την ώρα

Published

on

 

Όλα δείχνουν πως το Ισραήλ ετοιμάζεται για μία σαρωτική πολεμική επιχείρηση στη Γάζα. Όσο εύκολο ακούγεται, άλλο τόσο δύσκολο είναι. Η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή στον πλανήτη. Ένας λαβύρινθος από κτίρια, σπηλιές, κρησφύγετα. Πίσω από κάθε γωνία μπορεί να υπάρχει ένα πολυβόλο, σε κάθε στροφή μία νάρκη. Με λίγα λόγια, μια παγίδα θανάτου, ακόμα και για τον πιο καλό και οργανωμένο στρατό. Το ξέρουν αυτό οι Ισραηλινοί. Γι’ αυτό και σφυροκοπούν από αέρος, όσο περισσότερο μπορούν τη Γάζα. Και πάλι όμως, οι κίνδυνοι είναι αμέτρητοι. Ίσως και τα θύματα που θα υπάρχουν. Και ήδη υπάρχουν πολλά. Μεταξύ αυτών και πολλοί αθώοι και άμαχοι. Γι’ αυτό και κανένας δεν ξέρει πως μπορεί να σταματήσει αυτό το λουτρό αίματος που έχει ξεκινήσει και το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει ακόμα μεγαλύτερο εάν υπάρξει εμπλοκή και άλλων χωρών και άλλων δυνάμεων.

Ο κίνδυνος για μία γενική ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή είναι πιο ορατός από ποτέ, τουλάχιστον για τις τελευταίες δεκαετίες. Και πολλά θα παιχτούν σε πολύ λεπτές ισορροπίες. Ενώ σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης, εννοείται πως ούτε η Ευρώπη είναι ασφαλής.

Προφανώς, εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να περιμένουμε και να λαμβάνουμε τα μέτρα μας, κυρίως ως προς την αντιμετώπιση νέων μεγάλων μεταναστευτικών ρευμάτων. Στην παρούσα περίπτωση, οι ώρες ακόμα και τα λεπτά, βαραίνουν σαν… αιώνες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement