Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Τα βιβλία ωθούν σε οδοιπορία – Του Δημήτρη Κομποχόλη (*)

Published

on

Παγκόσμια ημέρα βιβλίου η σημερινή (23 Απριλίου)! Τα βιβλία ωθούν σε οδοιπορία γεμάτη με όμορφους σταθμούς, αναζητήσεις και συναντήσεις.
Τα βιβλία ως κοπιώδη αποστάγματα σοφίας αποτελούν έναν φάρο φωτεινό κι η αξία τους έγκειται, όχι μόνο στην αφυπνιστική τους δύναμη από τον πνευματικό λήθαργο ή στην ενδυνάμωση των γνώσεων, αλλά στο ότι συντελούν στον εξευγενισμό της ψυχής.
Τα μηνύματά τους επίκαιρα και συνάμα διαχρονικά έρχονται να ελέγξουν τη στάση ζωής του καθενός, συντελώντας παράλληλα στον εμπλουτισμό του τρόπου σκέψης και την επανιεράρχηση των σημαινόντων για τη ζωή!
Ο συγγραφέας ως “πολιτικός αγωνιστής” οφείλει να διαπνέεται από το υψηλό χρέος της πνευματικής προσφοράς, που καταθέτει απλόχερα και με τον κώδικα γραφής του να πολεμάει τις κοινωνικές παθογένειες, αναδεικνύοντας οικουμενικές αξίες και ιδανικά, που θα φωτίσουν τον δρόμο της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο!
Αυτή τη μαγεία της ανάγνωσης κρίνεται σκόπιμο να αναδείξει ο Εκπαιδευτικός στους μαθητές του, ωθώντας τους από μικρή ηλικία να αγαπήσουν το βιβλίο με επιλογή στοχευμένων κειμένων που συνομιλούν με τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες της νέας γενιάς.
Έτσι, οι μυημένοι μαθητές στο ταξίδι της άγνωστης βιβλίων θα αντιληφθούν τον κόσμο με μεγαλύτερη ευαισθησία, ενσυναίσθηση και κριτική ματιά.

(*) Ο Δημήτρης Κομποχόλης είναι φιλόλογος

Ροή ειδήσεων

Advertisement