Connect with us

Μαγειρική

Ψαρονέφρι με κυδώνια και σταφίδες

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

800γρ. ψαρονέφρι

3 κυδώνια

80ml ελαιόλαδο

50γρ. μαργαρίνη με βούτυρο

χυμό από ½ λεμόνι

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ψιλά καρέ

½ κουτ. σούπας τζίντζερ, σε σκόνη

½ κουτ. σούπας κόλιανδρο, σε σκόνη

2 φλιτζάνια κονιάκ

½ φλιτζάνι σταφίδα κορινθιακή

½ κουτ. γλυκού κορνφλάουρ

2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε τα κυδώνια, τα κόβετε στα τέσσερα και αφαιρείτε κουκούτσια και πυρήνες. Κόβετε το κάθε τεταρτημόριο σε τρία κομμάτια. Τα ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού να μη μαυρίσουν. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε τη μαργαρίνη με το βούτυρο να λιώσει και πασπαλίζετε με το τζίντζερ. Ρίχνετε τα κομμάτια από τα κυδώνια και τα σοτάρετε για 6 λεπτά. Πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και σοτάρετε για 4 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψαρονέφρια για 5 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τον κόλιανδρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Σβήνετε με το κονιάκ, αφήνετε 1 λεπτό να εξατμιστεί και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύετε για 30 λεπτά με κλεισμένη την κατσαρόλα. Προσθέτετε τα καραμελωμένα κυδώνια, τις σταφίδες και σιγομαγειρεύετε 10 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Διαλύετε το κορνφλάουρ σε 1/3 φλιτζανιού νερό και αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε, μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να δέσει και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και κόβετε το κρέας σε στρογγυλές φέτες πάχους ½ εκ. Τις μοιράζετε σε πιάτα, προσθέτετε τα κυδώνια, τις σταφίδες και περιχύνετε με τη σάλτσα. Σερβίρετε και συνοδεύετε με πουρέ πατάτας ή καρότου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement