Connect with us

Μαγειρική

Μπουρεκάκια με μαρμελάδα πορτοκάλι, σοκολάτα και χαλβά

Published

on

 

 

Υλικά (για 12 κομμάτια)

6 φύλλα κρούστας

σησαμέλαιο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

200 γρ. χαλβά του μπακάλη με κακάο, σπασμένο με πιρούνι

4 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι

ή γλυκό κουταλιού λιωμένο, με λίγο από το σιρόπι του

75 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη

κακάο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώνετε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κόβετε τα φύλλα κρούστας κατά μήκος στη μέση. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον χαλβά με τη μαρμελάδα ή το γλυκό κουταλιού και την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Παίρνετε μία-μία τις λωρίδες των φύλλων και, αφού τις αλείψετε με λίγο λάδι, βάζετε στο κάτω μέρος τους μια κουταλιά γέμιση. Φέρνετε από αριστερά και δεξιά το φύλλο να καλύψει τη γέμιση και τυλίγετε σε ρολό. Αραδιάζετε τα μπουρεκάκια στη λαμαρίνα και ψήνετε στον φούρνο να ροδοκοκκινίσουν. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε τα μπουρεκάκια να κρυώσουν. Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με λίγη άχνη ζάχαρη και κακάο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement