Connect with us

Μαγειρική

Γκρατέν με τόνο, γραβιέρα και γλυκοπατάτες         

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

750 γρ. γλυκοπατάτες, χωρίς φλούδα

300 ml κρέμα γάλακτος

100 ml φρέσκο γάλα πλήρες

2 κονσέρβες τόνου σε νερό, στραγγισμένες

5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)

100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Κόβετε τις γλυκοπατάτες σε λεπτές φέτες ίδιου πάχους με μαντολίνο ή με το εργαλείο που τρίβετε το λάχανο (στη λεπτή ρύθμιση) ή πολύ προσεκτικά με κοφτερό μαχαίρι. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τον τόνο, το κρεμμύδι και το περισσότερο τυρί, μαζί με λίγο αλατοπίπερο. Αλείφετε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος με ελαιόλαδο και κάνετε μια στρώση με γλυκοπατάτες και απλώνετε από πάνω λίγο μείγμα τόνου. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε για 50΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθούν οι πατάτες. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement