Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Θυελλώδεις άνεμοι τον Αύγουστο για την κυβέρνηση

Published

on

 

 

Να λοιπόν που επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά ότι στην πολιτική οι εξελίξεις δεν είναι πάντοτε «ευθύγραμμες» και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να φέρει η επόμενη μέρα.

Οι παραιτήσεις χθες του ΓΓ του πρωθυπουργού και πολύ στενού συνεργάτη του, όπως και του διοικητή της ΕΥΠ, έχουν ήδη εκτοξεύσει τη θερμοκρασία στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας και όλοι μπορούν να καταλάβουν ότι θα υπάρξουν εξελίξεις. Μόνο που κανένας δεν μπορεί να προσδιορίσει επακριβώς ακόμα τι είδους εξελίξεις θα είναι αυτές. Οπότε, υπομονή…

Το μόνο βέβαιο όμως είναι ότι η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη στη δίνη μίας πολύ σοβαρής κρίσης εν μέσω θέρους, κάτι που προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει, πολύ προτού γίνουν γνωστές οι παραιτήσεις και αρχίσει να ξεδιπλώνεται δημόσια μία ιστορία που σίγουρα, θα απαιτήσει πολλές εξηγήσεις και διευκρινίσεις, αλλά και πολλές κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα.

Αυτή τη στιγμή, αυτό που φαίνεται είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως μας έχει συνηθίσει, δεν επέτρεψε να «σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις», αλλά με αποφασιστικότητα θέλησε να αναλάβει πρωτοβουλίες και να έχει αυτός τον «πρώτο λόγο». Μόνο που το «σφυροκόπημα» που θα δεχτεί πλέον από την αντιπολίτευση θα είναι μεγάλο και τα περιθώρια κινήσεων μάλλον λιγοστεύουν, δεδομένου πως ακόμα και αν αποφασίσει να πάει σε εκλογές μέσα στο φθινόπωρο, τότε θα κατηγορηθεί για προσπάθεια «απόδρασης».

Εν πάση περιπτώσει όμως, όπως ήδη γράψαμε, καλό είναι να μην προτρέχει κανείς και να περιμένουμε τις εξελίξεις. Προς το παρόν, η εικόνα δείχνει μόνο… θυελλώδεις ανέμους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement