Connect with us

Μαγειρική

Μοσχάρι στην κατσαρόλα με κολοκύθα και γλυκό κρασί

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό μοσχάρι (κατά προτίμηση σπάλα), σε μικρές μπουκιές

800γρ. κολοκύθα, σε μικρούς κύβους (στο ίδιο μέγεθος περίπου με το κρέας)

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα

2 καρότα ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 ντομάτα τριμμένη

2-3 κουτ. σούπας αλεύρι

1 φλιτζάνι γλυκό κρασί Μοσχάτο

3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου

6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

½ κουτ. σούπας θυμάρι αποξηραμένο

½ κουτ. γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε δύο κουταλιές από το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, προσθέτετε την κολοκύθα πασπαλισμένη με αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε να πάρει ελαφρώς χρώμα. Βγάζετε την κολοκύθα και την κρατάτε στην άκρη. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, προσθέτετε το κρέας πασπαλισμένο με αλάτι, πιπέρι, πουδραρισμένο με αλεύρι και σοτάρετε να πάρει χρώμα. Βγάζετε το κρέας και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι, το καρότο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε για λίγα λεπτά, να μαραθούν. Βάζετε ξανά το κρέας μέσα στην κατσαρόλα, σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί για 2 λεπτά. Προσθέτετε την τομάτα, τον ζωμό, τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτεί για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Ρίχνετε την κολοκύθα, αναταράσσετε την κατσαρόλα να ανακατευτούν και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν κρέας και κολοκύθα και να χυλώσει η σάλτσα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement