Connect with us

Μαγειρική

Μακαρονάδα με σπανάκι, ταχίνι και αμύγδαλα       

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 πακέτο μακαρόνια (500γρ.)

3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι σε φέτες

300γρ. σπανάκι φρέσκο

2 καρότα, χοντροτριμμένα

1 σκελίδα σκόρδο, σε μικρές φέτες

3 κουτ. σούπας ταχίνι

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

50γρ. αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα

2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνετε τα μακαρόνια και τα αφήνετε να βράσουν «αλ ντέντε». Παράλληλα, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σπανάκι και σοτάρετε για λίγα λεπτά. Ρίχνετε τα καρότα, το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα που βράζουν τα μακαρόνια. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σε μπολ βάζετε μισό φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα όπου βράζουν τα μακαρόνια. Προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί. Ρίχνετε και τη μουστάρδα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Παίρνετε τα μακαρόνια απευθείας από την κατσαρόλα με ειδική τσιμπίδα, χωρίς να τα σουρώσετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Προσθέτετε τη σάλτσα ταχίνι, ανακατεύετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement