Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Πιο ευέλικτο με τρεις ομίλους

Published

on

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Β’ Κατηγορίας, στο οποίο δυστυχώς δεν επικράτησε η λογική, διεξάγεται σε δύο ομίλους των δεκαέξι ομάδων.

Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Σταυρόπουλος από τον ΠΑΟΚ Πατρών και ο Κώστας Καλπουζάνης από τον Ολυμπιακό Πατρών πρότειναν να διεξαχθεί σε τρεις ομίλους μειώνοντας τόσο τα έξοδα όσο και τις αγωνιστικές, κάτι που έκανε ως πρόταση και ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αχαΐας Δημήτρης Σαρρής. Όλοι γνώριζαν ότι και τη φετινή αγωνιστική περίοδο με την πανδημία να μην έχει κοπάσει θα γινόταν αυτό το λοκντάουν και θα είχαμε τη διακοπή των πρωταθλημάτων.

Το καλύτερο λοιπόν ήταν το πρωτάθλημα στη Β’ Κατηγορία να διεξαγόταν σε τρεις ομίλους με λιγότερα παιχνίδια, περισσότερο ενδιαφέρον και μεγαλύτερη ευελιξία σε τυχόν διακοπή (όπως και έγινε). Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ψηφίστηκε απ’ όλα τα σωματεία και ερχόμαστε τώρα να περιμένουμε αν θ’ αρχίσουν τα πρωταθλήματα και πότε θα προλάβουν να ολοκληρωθούν.

Αν εν τέλει δεν επιστρέψουμε στην ενεργό δράση, μια πρόταση προς τη διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας είναι την επόμενη αγωνιστική περίοδο το πρωτάθλημα της Α’ αλλά και της Β’ Κατηγορίας να ξεκινήσει απ’ όπου και σταμάτησε. Δηλαδή να αρχίσουμε από την 6η αγωνιστική με την υπάρχουσα βαθμολογία.

Φυσικά όλα αυτά είναι νωρίς να τ’ αναφέρουμε, ωστόσο καλό θα ήταν να υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση κάπου στην άκρη και όταν έρθει η ώρα, να εκτιμηθεί από τους αρμόδιους.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement