Connect with us

Μαγειρική

Δίχρωμο ζελέ με κυδώνια και γιαούρτι     

Published

on

      

 

Υλικά (για 10 μερίδες)

Για το ζελέ κυδωνιών

2½ λίτρα νερό

1½ κιλό κυδώνια

6 φλιτζάνια ζάχαρη

1 φυλλαράκι αρμπαρόριζας

½ φλιτζάνι γρεναδίνη (σιρόπι ροδιού χωρίς αλκοόλ)

Για το ζελέ γιαουρτιού

3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά

9 φύλλα ζελατίνας (μικρά)

4 κουτ. σούπας μέλι

10 καραμέλες κανέλας

1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση:

Πλένετε τα κυδώνια και χωρίς να αφαιρέσετε το φλούδι και τα κουκούτσια τους τα κόβετε σε τέταρτα. Τα βάζετε σε κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με το νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Βάζετε ένα κομμάτι τουλπάνι πάνω από ένα τρυπητό και αδειάζετε μέσα τα βρασμένα κυδώνια, μαζί με το ζουμί τους. Τα αφήνετε να στραγγίσουν αρκετές ώρες χωρίς να τα πιέσετε. Μετράτε με φλιτζάνια το χυμό και τον βάζετε σε κατσαρόλα (στη συνταγή βγαίνουν έξι φλιτζάνια). Ρίχνετε στο χυμό τη ζάχαρη, την ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει. Προς το τέλος προσθέτετε την αρμπαρόριζα για άρωμα. Όταν κρυώσει το ζουμί, ρίχνετε και τη γρεναδίνη. Μοιράζετε το ζελέ σε ποτήρια με πόδι μέχρι τη μέση του ποτηριού (όσο περισσέψει το διατηρείτε σε αποστειρωμένο βάζο, όπως τις μαρμελάδες, για άλλες χρήσεις). Τοποθετείτε τα ποτήρια μέσα στο ψυγείο με κλίση, για να πάρει σχήμα το ζελέ. Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό. Ζεσταίνετε ένα φλιτζάνι νερό μαζί με τις καραμέλες, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σιρόπι. Όταν γίνει χλιαρό, ανακατεύετε τις ζελατίνες στυμμένες για να λιώσουν. Ανακατεύετε το γιαούρτι με το μέλι και προσθέτετε τις λιωμένες ζελατίνες. Αφού κρυώσει εντελώς, μοιράζετε το μίγμα στα ποτήρια με το παγωμένο ζελέ κυδωνιού και τα ξαναβάζετε στο ψυγείο, όρθια πια, μέχρι την ώρα που θα τα σερβίρετε. Γαρνίρετε με φύλλα αρμπαρόριζας ή ένα ξυλάκι κανέλας και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement