Connect with us

Μαγειρική

Τάρτα κολοκύθας με σπανάκι και μπλε τυρί 

Published

on

Υλικά (για 4 άτομα)

220γρ. αλεύρι

175γρ. βούτυρο σε κομμάτια 1 εκ.

λίγο νερό κρύο

450γρ. κολοκύθα

450γρ. σπανάκι τρυφερό

2 αβγά

250ml κρέμα γάλακτος

100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

150γρ. μπλε τυρί

½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

150γρ. φρέσκα φύλλα σαλάτας (ρόκα, παντζαρόφυλλα, βαλεριάνα, νεροκάρδαμο)

2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

½ κουτ. σούπας ξίδι

½ κουτ. γλυκού σιναπόσπορο

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Βάζετε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι σε μπολ και τα ανακατεύετε να ενωθούν σαν τρίμματα. Προσθέτετε 2 κουταλιές νερό κρύο και ζυμώνετε λίγο ακόμη. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνετε 30΄ στο ψυγείο. Αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα για τάρτες (25 εκ.). Τοποθετείτε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και με πλάστη την ανοίγετε σε στρογγυλό φύλλο. Ξεκολλάτε την πάνω λαδόκολλα, αναποδογυρίζετε το φύλλο της ζύμης στην ταρτιέρα και καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά της. Κόβετε τη ζύμη που εξέχει τριγύρω και καλύπτετε την υπόλοιπη με πλαστική μεμβράνη. Την αφήνετε να σταθεί για 30 λεπτά στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζετε την κολοκύθα από τους σπόρους και τη φλούδα και την κόβετε σε κύβους των 2 εκ. τους οποίους απλώνετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 20΄. Χοντροκόβετε το σπανάκι και το σοτάρετε ελαφρά. Το σουρώνετε καλά. Σε μπολ χτυπάτε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και την κεφαλογραβιέρα.  Απλώνετε το σπανάκι στην τάρτα και ρίχνετε τα κομμάτια κολοκύθας από πάνω. Λιώνετε με πιρούνι το blue cheese και το απλώνετε στην τάρτα. Περιχύνετε με το μίγμα των αβγών και ψήνετε για 40 λεπτά. Ανακατεύετε ελαιόλαδο με ξίδι και σιναπόσπορο και περιχύνετε τα φύλλα σαλάτας. Σερβίρετε την τάρτα με τη φρέσκια σαλάτα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement