Connect with us

Μαγειρική

  Κοτόπουλο παστιτσάδα   

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κοτόπουλο σε μερίδες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα

4 σκελίδες σκόρδο

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

500γρ. τομάτα, τριμμένη

3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουτ. γλυκού κανέλα

1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, κοπανισμένο

1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, κοπανισμένο

2 φύλλα δάφνης

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πακέτο μακαρόνια Νο. 2

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές. Το βγάζετε στην άκρη και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρετε για 5 λεπτά. Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και ρίχνετε όλα τα μπαχαρικά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φύλλα της δάφνης. Ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15 λεπτά. Προσθέτετε την τομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα νεροπότηρο νερό. Ανακατεύετε, αλατίζετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά, μέχρι να αρχίζει να πήζει η σάλτσα του. Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και σουρώνετε. Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνετε τα στη σάλτσα του. Ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement