Connect with us

Μαγειρική

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά κοτόπουλου και αυγολέμονο

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα κολοκυθάκια

10 μακρόστενα κολοκυθάκια για γέμισμα ή στρογγυλά

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, τον χυμό

6 ίνες σαφράν

αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

450 γρ. κιμά κοτόπουλου

150 γρ. καρότο, τριμμένο

3 γεμάτες κ.σ. ρύζι Καρολίνα

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 αυγό

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

3 μεγάλα αυγά

2 λεμόνια, τον χυμό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένετε καλά το κολοκυθάκια, κόβετε το από πάνω μέρος και αφαιρείτε το εσωτερικό τους, το οποίο ψιλοκόβετε και το χρησιμοποιείτε για τη γέμιση. Βάζετε σε μπολ τα υλικά για τη γέμιση και τα ζυμώνετε καλά. Γεμίζετε τα κολοκυθάκια. Αν περισσέψει γέμιση, την πλάθετε σε γιουβαρλάκια, τα οποία προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με τα κολοκυθάκια. Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοποθετείτε στον πάτο τα κολοκυθάκια (και τα γιουβαρλάκια αν πλάσετε) και προσθέτετε τόσο νερό ώστε να τα καλύψει καλά. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού. Κλείνετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 40΄. Το φαγητό πρέπει να μείνει με 5-6 κουτάλες ζωμό. Στα 35΄ βγάζετε λίγο ζωμό σε μικρό μπολ και προσθέτετε το σαφράν. Ανακατεύετε καλά και ξαναρίχνετε τον ζωμό με το σαφράν στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε να μαγειρεύετε για 5΄ και αποσύρετε από τη φωτιά. Χτυπάτε με μίξερ χειρός τα ασπράδια των αυγών να γίνουν σαν μαρέγκα. Προσθέτετε το λεμόνι, τους κρόκους και με μα κουτάλα παίρνετε ζωμό από το φαγητό (συνολικά θα χρειαστείτε 4-5 κουτάλες) και τον προσθέτετε χτυπώντας διαρκώς με αυγοδάρτη για να εξισορροπήσετε τη θερμοκρασία των αυγών. Ο ζωμός θα πρέπει να είναι γύρω στους 50οC. Περιχύνετε με το αυγολέμονο, ανακινείτε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρετε αμέσως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement