Connect with us

Μαγειρική

Λιβανέζικος μουσακάς λαχανικών      

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 μελιτζάνες, κομμένες σε χοντρά καρέ

2 κολοκυθάκια, κομμένες σε χοντρά καρέ

2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε μεγάλα καρέ

1 κρεμμύδι, σε φέτες

1 ποτήρι ρεβίθια βρασμένα

2 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες

1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας

1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού κύμινο

2 φύλλα δάφνης

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο

½ φλιτζάνι μαύρη σταφίδα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές με τα μπαχαρικά, τη δάφνη και το θυμάρι. Αλατίζετε. Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Περίπου 2-3 λεπτά πριν το τέλος, ρίχνετε τη σταφίδα και τα ρεβίθια. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement