Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Η πανδημία της βίας σε μία Ελλάδα που…  ποστάρει!

Published

on

«Μπορεί η βία να είναι γένους θηλυκού, όμως σε μία κοινωνία με βαθιές πατριαρχικές δομές όπως η ελληνική, βασικά ασκείται από άνδρες. Από άνδρες, τόσο προς άνδρες όσο και ως προς γυναίκες. Και ας μην κοιτάζουμε μόνο τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, τις κακοποιήσεις και φυσικά, τις γυναικοκτονίες. Ας ρίξουμε μια ματιά και στις περιπτώσεις bulluying που δυστυχώς, πολλές φορές εξακολουθούν να κρύβονται κάτω από το χαλί. Στη συντριπτική πλειοψηφία, οι δράστες είναι νέοι – κάποιες φορές και μικρά παιδιά – αρσενικού γένους. Ας ρίξουμε μια ματιά και στη βία των γηπέδων, όμως. Και εκεί, η συντριπτική πλειοψηφία είναι νέοι άνδρες».

Αυτά, μεταξύ άλλων γράφαμε σε αυτή τη στήλη, στη «Γ» της 20ης Ιανουαρίου, δηλαδή πριν δέκα περίπου μέρες. Και δυστυχώς, αυτό που γράψαμε, επαληθεύτηκε πλήρως (η βία ασκείται κυρίως από άνδρες, όχι μόνο προς τις γυναίκες, αλλά σε κάθε επίπεδο) μέσα σε ελάχιστες μέρες και με τον πλέον τραγικό τρόπο. Με τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου στη Θεσσαλονίκη, για οπαδικούς (όπως φαίνεται) λόγους.

Η ζωή του 19χρονου Αλκιβιάδη, χάθηκε τόσο άδικα και τόσο πρόωρα. Θύμα μίας τυφλής βίας που έχει σπάσει κάθε χαλινάρι πλέον και «σημαδεύει» την ελληνική κοινωνία… κατακέφαλα!

Οι αρμόδιοι δεν μπορούν να μιλάνε άλλο για «μεμονωμένα περιστατικά». Είναι πλέον τόσα πολλά που συνιστούν μία «πανδημία βίας» στην Ελλάδα της πανδημίας.

Σε εκείνο το σημείωμά μας πριν 20 περίπου μέρες, γράφαμε για τη κουλτούρα της βίας που ανθεί στη σημερινή Ελλάδα, ακόμα και ως… πρότυπο (!) μέσα σε τραγούδια, αναρτήσεις στα social media, βιντεάκια, κλπ. Η αδυναμία της Πολιτείας να ελέγξει όλη αυτή την επικίνδυνη υποκουλτούρα – ίσως ακόμα και της ελληνικής οικογένειας να προφυλάξει τη νέα γενιά από καταστροφικά «πρότυπα» – είναι εμφανής.

Αν και ο συναγερμός θα έπρεπε να έχει ήδη χτυπήσει προ πολλού, ακόμα επικρατεί ένας περίεργος και «εκκωφαντικός» εφησυχασμός. Η κουλτούρα της βίας εξαπλώνεται χειρότερα από τον κορωνοϊό και η Ελλάδα… ποστάρει στα social media!!!

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement