Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Λίγο πιο πίσω οι προσωπικές και κομματικές στρατηγικές

Published

on

 

Εδώ που τα λέμε, το να σηκώνεται τόση πολλή «σκόνη» επειδή ένας πρωθυπουργός δεν πάει σε εκλογές «επειδή έτσι τον βολεύει» και δεν αλλάζει πάλι τον εκλογικό νόμο που ο ίδιος ψήφισε «επειδή έτσι τον συμφέρει», είναι παράλογο.  Είναι όμως και… «ελληνικό». Διότι, κακά τα ψέματα, διαφορετικά μας τα έμαθαν τα «πολιτικά γράμματα» σε αυτή τη χώρα, εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι, αυτό που θα έπρεπε να θεωρείται «κανονικότητα», θεωρείται «ανωμαλία». Και το αντίθετο…

Όπως και να έχει πάντως, η αλήθεια είναι πως η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει. Είτε οι εκλογές γίνουν τον Σεπτέμβριο, είτε την επόμενη άνοιξη (που είναι και το πιο πιθανό πλέον), η διαφορά είναι μόλις μερικοί μήνες. Και αυτοί οι μήνες, κανένας δεν το κρύβει πλέον, θα είναι δύσκολοι. Κυρίως σε επίπεδο ενεργειακής ασφάλειας και ακρίβειας. Το ζόρι για τους Ευρωπαίους του κέντρου και του βορρά θα είναι πολύ πιο μεγάλο, αλλά δεν σημαίνει πως και εμείς δεν θα ζοριστούμε. Το δικό τους ζόρι είναι οι πιο δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες σε συνδυασμό με τον βαθμό εξάρτησής τους από το αέριο και το δικό μας ζόρι είναι πως δεν έχουμε μία ισχυρή οικονομία, αλλά και την ενεργειακή αυτονομία που θα έπρεπε.

Ως προς την αυτονομία, γίνονται τεράστιες προσπάθειες να καλυφθούν ανεπάρκειες πολλών ετών. Ως προς την οικονομία όμως, δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι ευθύνη της κυβέρνησης λοιπόν να αποδείξει ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα και απέναντι σε αυτή τη νέα δυσκολία. Και ευθύνη των άλλων κομμάτων όμως, να δείξουν τον δρόμο προς μία κοινωνική και εθνική ενότητα που θα συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή «αντοχή» μας.

Ας ξεχάσουμε για λίγο τα γκάλοπ και ας μείνουν λίγο πιο πίσω οι προσωπικές και κομματικές στρατηγικές. Αν είναι να μπούμε στον χειμώνα χωρίς κάλπες, ας μπούμε όσο πιο ενωμένοι μπορούμε…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement