Connect with us

Μαγειρική

Κανελόνια με μανιτάρια, πράσα, σπανάκι και λαδοτύρι   

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

750 γρ. σπανάκι

3 μεσαία πράσα

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα

220 γρ. λευκά μανιτάρια

2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

4 κουτ. σούπας ε.π.ελαιόλαδο

250 γρ. ανθότυρο

300 γρ. λαδοτύρι, κομμένο σε κύβους

1 πακέτο κανελόνια

3 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη

100 γρ. λαδοτύρι, τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

30 γρ. βούτυρο

30 γρ. αλεύρι

400 ml γάλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κρόκο αυγού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε το σπανάκι σε χοντρά κομμάτια, πλένετε και στραγγίζετε. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Σε μικρό σκεύος ζεσταίνετε το γάλα, ρίχνετε και το μοσχοκάρυδο. Σε άλλο σκεύος λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα και ανακατεύετε. Όταν ρίξετε όλο το γάλα, ανακατεύετε με αυγοδάρτη για 30΄΄. Αποσύρετε, αφήνετε να κρυώσει για 5΄ και προσθέτετε τον κρόκο αυγού ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνετε. Σοτάρετε κρεμμυδάκια με πράσα, ρίχνετε σπανάκι και μανιτάρια να μαραθούν. Προσθέτετε τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους και αποσύρετε. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Αφού κρυώσουν, ρίχνετε τα τυριά και ανακατεύετε. Γεμίζετε τα κανελόνια αφού απλώσετε λίγη μπεσαμέλ σε πυρίμαχο σκεύος και τα τοποθετείτε κοντά. Ρίχνετε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και το βούτυρο σε κομματάκια. Πασπαλίζετε με το τριμμένο λαδοτύρι και ψήνετε για 35΄.

Ροή ειδήσεων

Advertisement