Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Ο «δικομματισμός» που… δεν υπήρξε και η «μπάλα» του Μητσοτάκη

Published

on

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ερμηνευθεί το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μάιου. Όπως και κάθε εκλογικό αποτέλεσμα. Εξαρτάται από τη θέση και την οπτική καθενός, τις προσλαμβάνουσες που έχει, αλλά και – για να μην γελιόμαστε – τις απόψεις, τις πεποιθήσεις και τα «θέλω» του.

Γι’ αυτό, αν μπορεί να ειπωθεί κάτι που ξεφεύγει από όλα αυτά, είναι ότι ενώ διαρκώς νομίζουμε πως «τα έχουμε δει όλα», έρχεται η ίδια η ζωή να μας διαψεύσει και να μας αποδείξει ότι «δεν έχουμε δει τίποτα».

Το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, μάλλον δεν το περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ΝΔ ή ο πιο απαισιόδοξος οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ.  Δεν θα μπούμε στον πειρασμό οποιασδήποτε ανάλυσης των αιτιών του. Θα αναφέρουμε μόνο μία έντονη αίσθηση, ότι όσα ζήσαμε τα προηγούμενα 11-12 χρόνια (δηλαδή από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να αναδεικνύεται), τελικά μάλλον δεν διαμόρφωσαν έναν νέο δικομματισμό ή έστω διπολισμό. Η κεντροαριστερά στη Ελλάδα ακόμα… ψάχνεται. Και αναμφίβολα, μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που ειδικά μετά τη κυβερνητική θητεία του αρνήθηκε να κάνει μία μεγάλη και γενναία αυτοκριτική, αλλά και να αποτινάξει τη σύγχυση από τα πολλά και διάφορα ιδεολογήματα, τις τάσεις, ακόμα και τον προγραμματικό λόγο του.

Όλα αυτά βέβαια, δεν αφαιρούν τίποτα από τη μεγάλη νίκη που πέτυχαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως τελικά ο Μητσοτάκης νίκησε τον Τσίπρα και στο ηλικιακό κοινό των «πιτσιρικάδων» (17-24). Έπαιξε… σπουδαία μπάλα ο αρχηγός της ΝΔ και όποιοι δεν το καταλαβαίνουν ακόμα, απλώς αρνούνται να δεχτούν την πραγματικότητα.

Σημασία από σήμερα έχουν μόνο οι επόμενες κάλπες. Πόσα μπορούν να αλλάξουν ή να επιβεβαιώσουν; Θα το δούμε και αυτό…

 

Υ.Γ. Τα τοξικά «τρολς» στο διαδίκτυο, αποδείχτηκε πόσο μεγάλη ζημιά έκαναν σε εκείνους που τα χρησιμοποίησαν. Ας συνεχίσουν, αν θέλουν. Άλλωστε, υπάρχει πάντοτε και… παρακάτω!

Ροή ειδήσεων

Advertisement