Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Τα στερεότυπα του ΣΥΡΙΖΑ

Published

on

 

 

Δεν ξέρουμε πόσα μπορεί να καταφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης στην προσπάθειά του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρουμε καν, εάν και ο ίδιος το έχει σκεφτεί ή τι ακριβώς επιδιώκει.

Και μόνο το γεγονός πως ένας 35χρονος αυτοδημιούργητος εφοπλιστής κατάφερε μέσα σε ελάχιστα 24ωρα να γίνει «θέμα συζήτησης» – με μία καμπάνια που «μυρίζει» τόσο πολύ Αμερική – είναι πολύ σημαντικό. Άλλο όμως να σηκώσεις θόρυβο και άλλο να γίνεις αρχηγός κόμματος και μάλιστα, του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η ουσία είναι πως η υποψηφιότητα του Κασσελάκη έρχεται να αναδείξει και πάλι τις αντιφάσεις που υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι… έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους. Κάποιοι άλλοι έχουν ήδη αρχίσει να απαξιώνουν την υποψηφιότητα και να βγάζουν χολή – ακόμα και ομοφοβική – ξεχνώντας τον… «προοδευτισμό» τους. Τι σχέση έχει άραγε ο Κασσελάκης με την αριστερά που εκφράζουν τα πιο μεγάλα σε ηλικία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Τι σχέση έχει με όλους εκείνους που έχουν μετατρέψει σε επάγγελμά τους την πολιτική; Είναι προφανές ότι αυτό που εκπροσωπεί ο Κασσελάκης δεν απηχεί το μεγάλο κομμάτι του κόμματος σήμερα ή ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο… «ευρύς» που να μπορεί να δεχτεί υποψηφιότητες σαν του Κασσελάκη. Τα στερεότυπα που επικρατούν δεν επιτρέπουν τέτοια… ανοίγματα. Εδώ, όπως πολλοί παραδέχονται, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να ανοιχτεί ούτε στους «κλασικούς κεντρώους». Πάντως, ο Κασσελάκης, έτσι κι αλλιώς, επιτυχημένος είναι. Χωρίς μεγάλη προσπάθεια, ήρθε στο επίκεντρο…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement