Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο μόνος δρόμος είναι… Μπροστά-Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Χαραλαμπία (Χαρά) Δενδή μιλά στη «Γ»

Published

on

Συνέντευξη στη Μαρία Σπ. Ορφανού

Αυτοδημιούργητη, δυναμική, με ικανότητες στη διοίκηση και πίστη στις δυνατότητες των γυναικών, τις οποίες χαρακτηρίζει «πολυεργαλεία», η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αχαΐας με τον συνδυασμό του Ν. Φαρμάκη, Χαραλαμπία (Χαρά) Δενδή, μιλά στη «Γ» για την απόφασή της να ασχοληθεί ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για τον τρόπο που θέλει να υπηρετήσει τη «βιώσιμη πολιτική».

Όπως αναφέρει, η υποψηφιότητά της με τον συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη έγκειται στο γεγονός των ποσοτικών και ποιοτικών μετρήσιμων αποτελεσμάτων της ομάδας, ενώ διεκδικεί την ψήφο των Αχαιών, για να προσθέσει μεγαλύτερη αξία στη συνέχιση της προσπάθειας μετασχηματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς όφελος των πολιτών.

WHO IS WHO
Η Χαραλαμπία (Χαρά) Δενδή γεννήθηκε στην Πάτρα και αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο Πατρών-Συγκρότημα Λάγγουρα (πρώην Πρότυπο) το 1993. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Δίκαιο των Επιχειρήσεων (LLM) με θέμα διατριβής στο Δίκαιο της Ενέργειας. Είναι πιστοποιημένη στην ανάλυση επιχειρησιακών δεδομένων (Business Analytics) από το Harvard School of Business (Online), έχει άδεια Λογίστριας Α’ τάξης κι είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Επιπρόσθετα, είναι διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια αστικών, εμπορικών και οικογενειακών υποθέσεων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και πιστοποιημένη αξιολογήτρια Εμπειρογνώμων του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.). Έχει Πιστοποίηση στο Αθλητικό Management από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και είναι κάτοχος Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Στα 25 έτη επαγγελματικής εμπειρίας απέκτησε τεχνογνωσία και δεξιότητες στην οργάνωση, οικονομία και διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών. Κατείχε θέσεις ευθύνης σε εταιρείες με εγχώρια και διεθνή παρουσία, με μέγιστο επίτευγμα τη συμμετοχή της στη μετατροπή εταιρείας start-up (προερχόμενη από το Πανεπιστήμιο Πατρών) σε εισηγμένη εταιρεία στην αγορά συναλλαγών Nasdaq της Νέας Υόρκης καθώς συντόνιζε και διηύθυνε την Οικονομική και Διοικητική Λειτουργία της για περίπου 10 έτη. Σήμερα, είναι ελεύθερη επαγγελματίας και διατηρεί γραφείο στην Πάτρα, με αντικείμενο την υλοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων και μεταξύ άλλων έχει συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Mentoring του Τμήματος Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.
Πέρα από τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά της ενδιαφέροντα είναι ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας. Είναι μητέρα δύο παιδιών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές στον κλάδο της υγείας.

-Γιατί αποφασίσατε να εισέλθετε στον αυτοδιοικητικό στίβο και μάλιστα ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος;

«Πάντα με γοήτευε η ανιδιοτελής προσφορά. Φέρω στη μνήμη μου τον εαυτό μου να ανταποκρίνεται σε καλέσματα που αφορούσαν υποστήριξη, εθελοντισμό αλλά και παραγωγή αποτελεσματικού έργου στην κοινωνία που ζω, μεγάλωσα τα παιδιά μου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά.
Από τα σχολικά μου χρόνια που διετέλεσα πρόεδρος του Δ.Σ. του Α1 Τμήματος Γυμνασίου και μέλος του 15μελούς Δ.Σ. του σχολείου αλλά και στην πορεία των χρόνων ως Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ν.Ο.Π., αργότερα ως μέλος του Δ.Σ του Ν.Ο.Π. κι επικεφαλής του Summer Camp «Αστερίας» έως σήμερα, ως μέλος του Δ.Σ της νεοσύστατης «Πολιτιστικής Ανάπτυξης Αχαΐας» αποδεικνύεται ότι είμαι ενεργό μέλος της κοινωνίας μας. Την αυτοδιοίκηση την αντιλαμβάνομαι ως ενδιαφέρον για την προστασία και ευημερία του τόπου όπου κατοικώ και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά. Κι αυτή είναι η βάση της απόφασής μου να εμπλακώ με τα κοινά. Με σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων με οικονομική κατεύθυνση, στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων και με περίπου 25 έτη εργασιακή εμπειρία κρίνω ότι δύναμαι να προασπιστώ το συλλογικό συμφέρον με ατομική ευθύνη».

-Πώς αντιλαμβάνεστε την πολιτική και πώς τον ρόλο του αιρετού;

«Αρχικά θα ήθελα να διευκρινίσω ότι είμαι ένα άτομο με «τεχνοκρατική» εμπειρία και αντίληψη που επιθυμώ να συνεισφέρω στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε αυτά τα πλαίσια την πολιτική την ορίζω ως την τέχνη παραγωγής ιδεών για επίλυση δυσκολιών που προκύπτουν σε ζωτικά θέματα που αφορούν στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και πρωτίστως εύρεσης βιώσιμου τρόπου εφαρμογής των ιδεών αυτών. Μια βιώσιμη πολιτική για εμένα είναι η δημιουργία μιας στρατηγικής ανάπτυξης που διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής του, προάγει τον πολιτισμό, δημιουργεί συνθήκες αειφορίας κι έχει ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Αυτός θεωρώ είναι και ο ρόλος του αιρετού. Να φροντίζει και να προασπίζεται τα συμφέροντα, να δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας που εκλέγεται, εξαντλώντας τους διαθέσιμους πόρους που έχει στη διάθεσή του.
Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές ζητώ τη στήριξη των συμπολιτών μου. Ζητώ τη στήριξη για να συνεισφέρω τα μέγιστα των δυνατοτήτων μου για την επίτευξη όλων των προαναφερόμενων στόχων».

-Γιατί επιλέξατε τον συνδυασμό «Μπροστά για όλους» με επικεφαλής τον Νεκτάριο Φαρμάκη;

«Ο Νεκτάριος Φαρμάκης έχει καταφέρει τη συσπείρωση. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα απαλλαγμένη από στερεότυπα του παρελθόντος και να δώσει το στίγμα ότι η μόνη αποδεκτή πορεία είναι το «Μπροστά» κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συλλογικότητα, την αποδοχή νέων ιδεών και την συμπόρευση του παλιού με το καινούργιο. Εξάλλου αυτό αποδεικνύεται καθώς το 70% περίπου των υποψηφίων του συνδυασμού είμαστε άτομα που ασχολούμαστε πρώτη φορά με την αυτοδιοίκηση. Επίσης στην απόφασή μου να συμπορευτώ με τον συνδυασμό αποτέλεσαν και τα ποσοτικά και ποιοτικά μετρήσιμα αποτελέσματα της διακυβέρνησης όλων των συμμετεχόντων της απερχόμενης Περιφερειακής αρχής και των συνεργατών τους λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις δύσκολες συνθήκες λόγω της υγειονομικής κρίσης».

-Ως άνθρωπος της πραγματικής οικονομίας κι ως γυναίκα, πού θεωρείτε ότι πρέπει να εστιάσει η νέα περιφερειακή αρχή;

«Πιστεύω στην ποσόστωση των φύλων ως μοχλό επιτάχυνσης των θετικών δράσεων σε μια κοινωνία. Οι γυναίκες πια είμαστε «πολυεργαλεία», με επιστημονική κατάρτιση, εξειδίκευση, κριτική ικανότητα, αντίληψη, εργαζόμενες, μητέρες, σύζυγοι. Η συμμετοχή της γυναίκας στην παραγωγή αποφέρει τεράστια οφέλη με μετρήσιμα αποτελέσματα. Βάσει των προαναφερθέντων γνώμη μου είναι ότι η νέα περιφερειακή αρχή -και θα συνεισφέρω σε αυτήν την κατεύθυνση ως τεχνοκράτης- θα πρέπει να εστιάσει περισσότερο στη δημιουργία συνθηκών που να διευκολύνουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσω εύκολης πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία, υπηρεσίες εξατομικευμένης στήριξης και δικτύωσης, δημιουργίας υπηρεσιών μιας στάσης για ίδρυση ή ανάπτυξη επιχείρησης, ειδικά στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου».

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ

Συνάντηση με φίλους και υποστηρικτές είχε στο «Μare Hall», η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Χαρά Δενδή, αναφέροντας πως «ήταν μια από τις ομορφότερες στιγμές μου.

Η οικογένειά μου που είναι εκεί υπομονετικά και με στηρίζει σε κάθε μου τόλμημα, φίλοι που μεγαλώσαμε παρέα και με την πάροδο των ετών χτίσαμε αδελφική σχέση, άνθρωποι που με στήριξαν σε έντονες στιγμές της πορείας μου αλλά και φίλοι που γνωριστήκαμε γιατί ο δρόμος μου συναντήθηκε με τον δικό τους, όχι κατά τύχη όμως αλλά γιατί έτσι έπρεπε να συμβεί. Όλοι τους ωραίοι άνθρωποι! Συμπεραίνω ότι στην πορεία της ζωής μας αυτό είναι που τελικά μένει και αξίζει, η ομορφιά της ψυχής και η ανιδιοτελής στήριξη».

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement