Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Σαν να μην έγινε ποτέ το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου!

Άρθρο του Χρήστου Μπακαλάρου, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του Κώστα Σβόλη «Πάτρα Ενωμένη»

Published

on

Η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Ο κύριος Πελετίδης και η παράταξή του ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν.

Εδώ και πολύ καιρό εκπέμπουν την εικόνα μιας ανέμπνευστης, άνευρης και κυρίως κουρασμένης δημοτικής αρχής. Κι όλοι ξέρουμε ότι η μόνη και πιο αποτελεσματική θεραπεία της κούρασης είναι η ξεκούραση.

Όμως, ως πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος, αναρωτιέμαι από τι ακριβώς κουράστηκε η δημοτική αρχή του κυρίου Πελετίδη. Τι τελικά είναι αυτό που την καθηλώνει;

Και δεν μιλάω με ιδεολογικούς ή πολιτικούς όρους. Άλλωστε, το αν είσαι αποτελεσματικός και χρήσιμος στο δημότη ή όχι δεν είναι θέμα ιδεολογίας, είναι πριν απ’ όλα θέμα ικανότητας.

Ένα παράδειγμα. Στο κρίσιμο πεδίο της ύδρευσης της πόλης ο κύριος Πελετίδης ουσιαστικά δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα καινούργιο. 

Απεναντίας, με την εν γένει στάση και την αδράνεια της δημοτικής αρχής του, τα οικονομικά του Δήμου και άρα και των νοικοκυριών της πόλης, μόλις μέσα σε λίγα χρόνια, επιβαρύνθηκαν κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Χρήματα που χωρίς αμφιβολία θα μπορούσαν να είχαν δοθεί για τις ανάγκες των δημοτών, για τους οποίους δήθεν κόπτεται ο κύριος Δήμαρχος και η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Από που προκύπτουν τα εκατομμύρια ζημιάς για την πόλη; Πολύ απλά και χωρίς παραπομπές σε πολλές λεπτομέρειες:

Η νυν δημοτική αρχή αρνήθηκε τη διαχείριση του Φράγματος Πείρου – Παράπειρου και τη σύσταση Διαδημοτικού Φορέα.

Νερό απ΄ το Φράγμα στην πόλη δεν έρχεται αφού ο κ. Πελετίδης δεν φρόντισε, όλα αυτά τα χρόνια να προετοιμάσει έγκαιρα το Διυλιστήριο της ΔΕΥΑΠ για τη διύλιση της αντίστοιχης ποσότητας νερού.

Αποτέλεσμα; Η Πάτρα να εξακολουθεί να υδροδοτείται από γεωτρήσεις το λειτουργικό κόστος των οποίων φθάνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, δηλαδή περίπου 11.000 ευρώ την ημέρα!

Σαν να μην έγινε ποτέ, δηλαδή, το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου, έργο που η περιοχή μας διεκδικούσε επί δεκαετίες για να λύσει οριστικά το υδρευτικό πρόβλημα της.

Αυτό το έργο το ακυρώνει στην πράξη ο Δήμος Πατρέων.

Αυτή δε είναι κι η γενική φιλοσοφία που διατρέχει τη Δημοτική Αρχή του κυρίου Πελετίδη. Άρνηση, μεμψιμοιρία, ιδεοληψία, παραίτηση απ’ τα δύσκολα, πλήρης αδράνεια και εύκολη ρητορική για να ρίχνει στάχτη στα μάτια.

Αρκετά πια! Ήρθε η ώρα η Πάτρα να διεκδικήσει το δικό της μερίδιο στην πρόοδο, να αξιοποιήσει άμεσα το νερό του Πείρου –Παράπειρου, με Δήμαρχο τον Κώστα Σβόλη.

Μερίδιο στην πραγματική πρόοδο, με σταθερά βήματα στο μέλλον, όπως αξίζει σε μια πόλη πραγματικά σύγχρονη, εξωστρεφή και ευρωπαϊκή.

 

(*) Ο Χρήστος Μπακαλάρος είναι αρχιτέκνων -μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Σβόλη «Πάτρα Ενωμένη»

Ροή ειδήσεων

Advertisement