Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Ώρα να ξανα-συστηθούμε!- Του Γιώργου Παππά

Published

on

 

 

Πριν από λίγο καιρό, για την ακρίβεια τον περασμένο Φεβρουάριο, ανταποκρινόμενος στη σχετική πρόσκληση που μου είχε απευθύνει ο Βασίλης Αϊβαλής, ένας άνθρωπος με τον οποίο μας ένωναν μέχρι χθες κοινά όνειρα & φιλοδοξίες, δήλωσα -κατ αρχήν- σύμμαχος στην προσπάθεια που ήδη είχε ξεκινήσει μέσα από την ίδρυση μιας νέας τότε Δημοτικής Κίνησης, την «Πάτρα Σπουδαία και πάλι».

Επισημαίνω, θα μπορούσα να εμπιστεύομαι, ξανά και ξανά, και με κλειστά μάτια, τον συνάδελφο επιστήμονα και συνοδοιπόρο σε συλλογικούς φορείς, πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΕ. Διότι θεωρώ καθ όλα τεκμηριωμένη και αξιόπιστη την πρότασή του για το αύριο μιας πόλης με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Με σημαντικά πλεονεκτήματα και ανθρώπους ικανούς δίπλα του, να αδράξουν κάθε ευκαιρία σε μια 5ετία προκλήσεων που ακολουθεί από την έδρα της Δημοτικής μας αρχής.

Πριν από λίγο καιρό έκανα ένα ακόμη βήμα, μια αποφασιστική κίνηση. Εκτός από σύμμαχος και υποστηρικτής, έγινα συνοδοιπόρος της προσπάθειας που, αυτή την περίοδο φτάνει στην κορύφωσή της. Ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την «Πάτρα Σπουδαία και πάλι».

Σε όλους όσους με ρωτούν «γιατί τώρα…» απαντώ ότι το ‘σήμερα’ είναι Τώρα! Στις κάλπες που θα ανοίξουν, η δοκιμασία της πόλης προς ένα καλύτερο αύριο είναι και/η ευθύνη του καθενός μας! Βάζουμε το προσωπικό στοίχημα:

-Μπορούμε να αλλάξουμε το παρόν με κάτι καλύτερο;

-Να δώσουμε το δικό μας παρών στην πρόσκληση-πρόκληση του Βασίλη Αϊβαλή;

-Να δράσουμε με ευθύνη, ως επιστήμονες, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και ως πολίτες;

Ώρα λοιπόν να ξανα-συστηθούμε!

Είμαστε μαζί, συνοδοιπόροι στον αγώνα στις κάλπες της 8ης του προσεχούς Οκτωβρίου του 2023. Είναι το ‘εμείς’ ένας ‘πυρήνας’, μιά ομάδα αποφασισμένων που διαθέτει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την τοπική μας Οικονομία και Ανάπτυξη. Θέλουμε την Πάτρα μια πόλη βιώσιμη, με επαρκείς απαντήσεις για το μέλλον (της).

Βιώνουμε τις επόμενες μέρες μας ως ευκαιρία για έναν αγώνα νικηφόρο, που είναι όμως και μεγάλη κοινωνική απαίτηση.

Στηρίζουμε την προσπάθεια σε ένα μεγάλο ‘όπλο’, ένα αξιόπιστο πρόγραμμά σε μια… μονομαχία με το χθες.

Προχωράμε αποφασιστικά για την τελική ευθεία σε αυτή την αναμέτρηση, δίνουμε την προσοχή και όλη τη δύναμή μας στον κοινό στόχο.

(*) Ο Γιώργος Παππάς, είναι Ορκωτός Ελεγκτής, πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. Β.Δ. Πελ/σου και Δυτ. Ελλάδας και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο συνδυασμό «Πάτρα, Σπουδαία και πάλι!» (https://www.vasilisaivalis.gr/candidates/giorgos-pappas/

Ροή ειδήσεων

Advertisement