Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Χαμογελάστε, κάνει καλό!

Published

on

 

 

Φτάσαμε στα Χριστούγεννα και φέτος…

Αν το καλοσκεφθούμε, ξέρουμε πως αυτή η εορταστική περίοδος του χειμώνα, είναι μόνο δύο από τις 52 εβδομάδες του χρόνου, στις οποίες δεν διακόπτονται τα… βάσανα, τα άγχη και τα εμπόδια της καθημερινότητας.

Κάθε χρόνο όμως, όταν φτάνουμε σε αυτή τη χρονική περίοδο, αισθανόμαστε πως τελειώνει ο κόσμος και ένας νέος κόσμος θα γεννηθεί. Γιατί, άραγε;

Είναι η θρησκευτική διάσταση της εορταστικής περιόδου και το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου που έτσι κι αλλιώς στέλνει το μήνυμα της «ανακαίνισης» του ανθρώπου.

Είναι όμως και η εσωτερική ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να αισθανθεί – έστω και μια φορά τον χρόνο – πως… αλλάζει. Και ότι αλλάζουν όλα τριγύρω του. Προς το καλύτερο.

Είναι αυτή η ελπίδα, που όπως λένε «πεθαίνει τελευταία» ή μάλλον… δεν πεθαίνει ποτέ!

Έτσι είναι ο άνθρωπος… Γεννημένος για να ελπίζει και να ονειρεύεται το καλύτερο, ακόμα και αν δεν τα διεκδικεί επί της ουσία με τις πράξεις του.

Και μέσα σε αυτή την διαχρονική ανθρώπινη ανάγκη, έχει ενταχθεί το σύνολο των εθίμων αυτής της περιόδου, ακόμα και το πανίσχυρο μάρκετινγκ που μας έχει ωθήσει να πιστεύουμε ότι είμαστε δυνατοί επειδή… ψωνίζουμε.

Φτάσαμε λοιπόν στη στιγμή του χρόνου που όλοι έχουμε ανάγκη να αισθανθούμε χαρά και προσδοκία, να δούμε παιδικά χαμόγελα, να προσφέρουμε και να δεχτούμε δώρα. Και όλοι μαζί να λέμε «χρόνια πολλά και καλά», ελπίζοντας πως ο νέος χρόνος κάτι καλύτερο θα φέρει. Ακόμα και αν ξέρουμε πως το πιθανότερο είναι να διαψευστούμε, τίποτα δεν μπορεί να «χαλάσει» το όνειρο, την προσδοκία. Μικροί – μεγάλοι, έχουμε όλοι ανάγκη να πιστέψουμε στον… Άγιο Βασίλη. Δώρα για τους μικρούς, ηρεμία, χαρά και καλύτερη ζωή για όλους.

Καλά Χριστούγεννα, λοιπόν!

Χαμογελάστε, κάνει καλό!

Ροή ειδήσεων

Advertisement