Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Ο Μητσοτάκης και οι ανασχηματισμοί

Published

on

 

 

Λένε κάποιοι από προχθές, όταν και ανακοινώθηκε ο μίνι ανασχηματισμός, ότι ο πρωθυπουργός «έκαψε» το ενδεχόμενο ενός άλλου – ίσως και ευρύτερου – ανασχηματισμού, αργότερα μέσα στην άνοιξη.

Λένε…

Όπως χρόνια τώρα λένε, αλλά… ποτέ δεν πετυχαίνουν «ούτε τον λήγοντα»!

Γιατί έχει αποδειχθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κοιτάζει χρόνους. Δεν λογαριάζει με τα παραδοσιακά μέτρα και σταθμά. Δεν είναι από τους πρωθυπουργούς που αρέσκονται στις μεγάλες και σαρωτικές αλλαγές, έτσι κι αλλιώς. Όταν ένας τομέας της κυβερνητικής πολιτικής πάει καλά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξεις το σχήμα. Λογικό. Και όταν ένας τομέας της κυβερνητικής πολιτικής δεν πάει καλά, τότε… το γοργόν και χάρη έχει. Λογικό, επίσης.

Γιατί λοιπόν, όλα αυτά τα «λογικά» δεν τα καταλαβαίνουν όσοι θέλουν να κάνουν σενάρια;

Και επίσης, δεν έχουν καταλάβει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ποτέ δεν λειτουργεί υπό το βάρος της πίεσης που εκπορεύεται από τη δημοσιότητα ή από «κύκλους»; Ό,τι κάνει, το επεξεργάζεται πολύ καλά και το υλοποιεί (ή το ανακοινώνει) την ώρα που αυτός κρίνει απαραίτητο. Τελεία και παύλα.

Κατά συνέπεια, όχι την άνοιξη, αλλά ακόμα και την επόμενη εβδομάδα μπορεί να δούμε κάποια άλλη αλλαγή στην κυβέρνηση ή και να μην δούμε για τα επόμενα τρία χρόνια. Μόνο ο πρωθυπουργός έχει τη συνολική εικόνα της κυβέρνησης, μόνο αυτός ξέρει όλο το «παζλ» και μόνο αυτός κρίνει και αποφασίζει.

Και κάτι τελευταίο: Όχι μόνο ο πρωθυπουργός, αλλά όλοι μας – για πολύ ευνόητους λόγους – θα έπρεπε να θέλουμε τις ελάχιστες δυνατές κυβερνητικές αλλαγές, αυτές που ενίοτε επιβάλλονται προκειμένου να μην υπάρχει «καθεστωτισμός». Γιατί αυτό θα σήμαινε πως τα υπουργεία πάνε καλά και γίνεται δουλειά. Και όταν γίνεται δουλειά, τότε αυτό είναι υπέρ του πολίτη…

Ροή ειδήσεων

Advertisement