Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: To καρναβάλι αναζητεί φρέσκια πνοή

Published

on

 

 

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης του καρναβαλιού. Μία τελετή που θα μπορούσαμε την χαρακτηρίσουμε «όμορφη», αλλά.. μέχρι εκεί. Προφανώς δεν είχε κάποια πρωτοτυπία, προφανώς ακολουθήθηκε η πεπατημένη, αυτό που σε γενικές γραμμές ξέρουμε και βλέπουμε όλα τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, εάν ως στρατηγική της πόλης είναι η αύξηση της εξωστρέφειας και της επισκεψιμότητας μέσω του καρναβαλιού, τότε οι τελετές έναρξης αποτελούν ένα στοιχείο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Δεδομένου μάλιστα ότι χρονικά απέχουν (λιγότερο ή περισσότερο) από το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς, θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε ένα ακόμα διήμερο / τριήμερο που θα προσέλκυε επισκέπτες στην Πάτρα.

Κάτι τέτοιο βέβαια, θα απαιτούσε έναν εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό με τη συμπλήρωση νέων δράσεων και εκδηλώσεων. Πιο δύσκολο και πιο μεγάλο «project», που όμως θα μπορούσε να είναι μια… καλή αρχή ως προς το ζήτημα «επέκτασης των ημερών επισκεψιμότητας στην Πάτρα» που εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ένα από τα ζητούμενα του καρναβαλιού.

Στον αντίποδα, αυτό μάλλον που θα ζήσουμε και φέτος θα είναι ίδιο με όσα έχουμε ζήσει και τα προηγούμενα χρόνια. Μία Πάτρα που, καιρού επιτρέποντος, θα «φισκάρει» το τελευταίο τριήμερο του καρναβαλιού, δημιουργώντας ένα οικονομικό αποτέλεσμα που είναι θετικό μεν, αλλά δεν εξαπλώνεται σε μήκος χρόνου και σε… εύρος επαγγελματικών κλάδων.

Τα μεγάλα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα:

  • Πως θα μεγαλώσουμε τη χρονική διάρκεια της επισκεψιμότητας;
  • Πως θα ωφεληθούν περισσότεροι επαγγελματικοί κλάδοι από το καρναβάλι;
  • Πως θα γίνει το καρναβάλι ένας ισχυρός πρεσβευτής της Πάτρας, ακόμα και στο εξωτερικό;

Θα ευχηθούμε καλό καρναβάλι σε όλους, είμαστε βέβαιοι πως οι καλοί καρναβαλιστές της πόλης θα κάνουν και πάλι το καλύτερο που μπορούν, αλλά όλα δείχνουν πως και το φετινό καρναβάλι θα κυλήσει όπως το περσινό, το προπέρσινο και πάει λέγοντας, δηλαδή χωρίς τη «νέα πνοή» που ψάχνει εδώ και πολλά χρόνια. Εννοείται πως δεν απαξιώνουμε αυτό που έχουμε, αλλά πρέπει να αναζητήσουμε κάτι πολύ καλύτερο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement