Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Να σταθούμε απέναντι στον κίνδυνο… του χάους!

Published

on

 

Στις ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου, όπως και στις εκλογές που θα γίνουν μέσα στον χρόνο σε πολλά σημεία του πλανήτη, το τελικό και μεγάλο διακύβευμα είναι ένα: Να αποφύγει η ανθρωπότητα… το χάος!

Και το γράφουμε αυτό γιατί τα μηνύματα» του χάους έχουν σταλεί. Δεν έρχονται μόνο από τις δύο πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Μ. Ανατολή που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εξελιχθούν σε πιο ισχυρές, περιφερειακές συγκρούσεις. Έρχονται και από την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου εκατομμυρίων πολιτών ακόμα και στις ανεπτυγμένες χώρες, δηλαδή την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που πλήττει τα μεσαία και πιο χαμηλά στρώματα. Έρχονται από τα ισχυρά μεταναστευτικά ρεύματα που προκαλούν κοινωνικές αναταράξεις και την παγκόσμια οικονομική κυριαρχία ελαχίστων επί εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Γενικότερα, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο κόσμος μας μπαίνει όλο και πιο βαθιά σε ένα τούνελ αβεβαιότητα και ανασφάλειας. Και μπορεί μεν εδώ στην Ελλάδα να έχουμε διασφαλίσει ένα καλό επίπεδο σταθερότητας, παρά τα προβλήματα, ως αποτέλεσμα και των «μαθημάτων» που όλοι πήραμε στα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης, εντούτοις αυτό δεν συμβαίνει παντού στον κόσμο. Και καθώς η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει απομονωμένη, ως «αυτόνομο γαλατικό χωριό», είναι βέβαιο ότι οι μεγάλοι και επικίνδυνοι κλυδωνισμοί θα επηρεάσουν και τη χώρα μας. Γι’ αυτό και πρέπει να νοιαστούμε για όσα συμβαίνουν τριγύρω μας. Έχουμε κάθε λόγο να μην θέλουμε την άνοδο ακραίων και μισαλλόδοξων πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Έχουμε κάθε λόγο να κοιτάζουμε με ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ. Έχουμε κάθε λόγο να επιδιώκουμε τον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων στη «γειτονιά» μας. Τελικά, έχουμε κάθε λόγο να σταθούμε απέναντι στον κίνδυνο… του χάους!

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement