Connect with us

Χωρίς κατηγορία

ΑΠΟΨΗ: Πολλά τα μέτωπα

Published

on

 

 

Κάτι οι κινητοποιήσεις των αγροτών, κάτι οι κινητοποιήσεις των φοιτητών, κάτι οι αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, σκεφτόμαστε ότι κάπου στα βάθη του μυαλού του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί και να σκέφτεται αυτή την περίοδο πόσο… τυχερός υπήρξε, που στην πρώτη του θητεία βρέθηκε αντιμέτωπος με την πανδημία, η οποία σε μεγάλο βαθμό σκίασε τα πάντα και του επέτρεψε να κινηθεί πιο άνετα σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων.

Τώρα που η πανδημία δεν απασχολεί κανέναν, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με όλα τα άλλα ζητήματα της καθημερινότητας και κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθειά της, συναντάει (και θα συνεχίσει) να συναντάει ισχυρές αντιδράσεις.

Βέβαια, δεν είναι όλα τα ζητήματα ίδια. Το «αγροτικό» είναι ένα ζήτημα που απασχολεί χρόνια και χρόνια την Ελλάδα. Επί δεκαετίες βλέπουμε τα μπλόκα των τρακτέρ. Είναι όμως – στην παρούσα χρονική συγκυρία – και ένα ζήτημα που έρχεται ως αποτέλεσμα ενός γενικότερου προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας που είναι η ακρίβεια και η «εξανέμιση» του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών.

Το «φοιτητικό», είναι καθαρά ζήτημα μεταρρύθμισης. Ο νόμος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, όποτε και από όποια κυβέρνηση και να ερχόταν, θα δημιουργούσε αντιδράσεις σε πολιτικά και πανεπιστημιακά «κατεστημένα». Τέλος, το θέμα με τα ομόφυλα ζευγάρια είναι και ζήτημα μεταρρύθμισης υπό την έννοια των ίσων δικαιωμάτων για κάθε πολίτη, είναι όμως και ένα ζήτημα – ταμπού, συνειδησιακό, προσωπικό και θρησκευτικών πεποιθήσεων ταυτόχρονα, για κάθε άνθρωπο.

Όποιο και να είναι όμως το «είδος» κάθε ζητήματος, το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση βρίσκετα απέναντι σε πολυμέτωπες αντιδράσεις. Και μάλιστα, σε μία δύσκολη χρονική στιγμή, όπου κρίνεται αυστηρά από κάθε πολίτη, επειδή ο μέσος πολίτης δεν περνάει καλά.

Όλοι περιμένουμε να δούμε με ποιους τρόπους θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τα ανοικτά μέτωπα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι από τον βαθμό επιτυχίας στην αντιμετώπισή τους, θα κριθεί. Και όχι μόνο στις ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου, αλλά και σε βάθος χρόνου. Γιατί, έχει αποδειχτεί, ότι ακόμα και οι πιο μικρές «χαρακιές στο πρόσωπο» μίας διακυβέρνησης, τελικά μετρούν σημαντικά στην τελική σούμα…

Ροή ειδήσεων

Advertisement