Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Σεβαστή κάθε άποψη

Published

on

 

 

Την άποψή μας σχετικά με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή την έχουμε γράψει. Το κυριότερο είναι πως η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει πολλά άλλα και σημαντικά προβλήματα και περιμένει λύση σε αυτά, αντί να αποπροσανατολίζεται σε ζητήματα που αφορούν κάποιες μειοψηφίες, που αναμφίβολα έχουν και αυτές τα δικαιώματά τους.

Το μόνο δικαίωμα που δεν έχει κανένας είναι να επιβάλλει την άποψή του στον άλλον. Όλοι ξέρουμε και οι περισσότεροι δεχόμαστε την μορφή της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας, που μάλιστα έχει διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή της χώρας μας. Και όχι… παλιά, αλλά πολύ πρόσφατα, στην εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Κακά τα ψέματα, αν δεν υπήρχαν οι ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί, οι Έλληνες δεν θα είχαν αντέξει το οικονομικό «καθαρτήριο» των μνημονίων.

Αυτό λοιπόν που κυρίως μας ενοχλεί είναι να εμφανίζονται θέσεις και απόψεις, όχι υπέρ ή κατά του νομοσχεδίου, αλλά υπέρ ή κατά της «άλλης άποψης». Με τον ίδιο τρόπο που δεν δεχόμαστε ως «έκφυλους» εκείνους που τάσσονται υπέρ του νομοσχεδίου, δεν δεχόμαστε και ως «σκοταδιστές» εκείνους που τάσσονται κατά.

Τελικά, έχει καταντήσει κουραστικό σε αυτόν τον τόπο να μοιραζόμαστε διαρκώς σε «μεν και δε», έχει καταντήσει ανυπόφορο στον βωμό της νέας ορθής πολιτικής να μην μπορεί κάποιος να κάνει ένα αστείο ή να μην μπορεί καν να εκφραστεί.

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας απόψε στη Βουλή, το μόνο σίγουρο είναι πως τα προβλήματα του ελληνικού λαού είναι «εκεί έξω» και περιμένουν λύσεις.

Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης…

Ροή ειδήσεων

Advertisement