Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Το 2022 μπορεί να είναι μια καλή χρονιά

Published

on

 

 

Η τελευταία «άποψη» για το 2021…

Γι’ αυτό και το σημερινό κείμενο -ως αποχαιρετισμός σε ένα πολύ δύσκολο έτος- δεν θα είναι αγωνιώδες, αγχωτικό και δυσοίωνο. Θα είναι αισιόδοξο. Εκφράζοντας, όχι την ελπίδα, αλλά τη βεβαιότητα πως ο νέος χρόνος μπορεί να είναι όσο καλός εμείς, με τις πράξεις μας, θα τον κάνουμε να είναι.

Όμως, ας γυρίσουμε λίγο πίσω την κλεψύδρα του χρόνου και ας δούμε, μέσα από τα κακά που ήρθαν, τα καλά που βγήκαν. Το 2021 ήταν η χρονιά που έφερε τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Εμβόλια που έσωσαν και σώζουν εκατομμύρια ζωές.

Το 2021 ήταν η χρονιά που έφερε το ελληνικό #meetoo βοηθώντας πολλές και πολλούς να πάψουν να κρύβουν «ένοχα μυστικά», έστω και αν αυτό σημαίνει την… αποκαθήλωση πολλών άλλων.

Το 2021 ήταν η χρονιά που μας έκανε να καταλάβουμε ότι μπορούμε να μιλήσουμε ή ακόμα και να δουλέψουμε και από απόσταση, που μας έφερε το γνήσιο της υπογραφής με ένα κλικ, που μας ώθησε να αντιληφθούμε το τεράστιο κόστος που θα μας φέρει η κλιματική αλλαγή εάν δεν δράσουμε άμεσα.

Κυρίως όμως, το 2021 ήταν η χρονιά που μας έκανε να καταλάβουμε πως ο άνθρωπος δεν σταματάει και δεν λυγίζει, ούτε προ μίας πανδημίας και ενός άγνωστου και αόρατου εχθρού.

Το 2022 μπορεί να είναι λοιπόν μία πολύ καλύτερη χρονιά.

Αρκεί να προσπαθήσουμε γι’ αυτό, να σεβαστούμε την αξία της φύσης και της ζωής και να μην σπαταλάμε χρόνο και φαιά ουσία σε θεωρίες που μας απομακρύνουν από τον στόχο.

Το 2022 πρέπει να είναι μία πολύ καλύτερη χρονιά.

Και πρέπει να προσπαθήσουμε γι’ αυτό. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία, τίποτα δεν πρέπει να αφήνεται στην μοιρολατρία.

Καλή Πρωτοχρονιά.

Και μια καλύτερη νέα χρονιά, με υγεία, υπομονή, δύναμη και αλήθεια!

Ροή ειδήσεων

Advertisement