Connect with us

Μαγειρική

Βελουτέ πατάτας με μαϊντανό και καπνιστό σκουμπρί     

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

80 γρ. βούτυρο

1 κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες

4 κλωνάρια θυμάρι

300 γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους

800 ml ζωμό λαχανικών

50 γρ. κρέμα γάλακτος

2 ματσάκια μαϊντανό, μόνο τα φύλλα

2 φιλέτα σκουμπρί

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο, το κρεμμύδι, αλατίζετε και σοτάρετε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το θυμάρι και ανακατεύετε για 1΄. Ρίχνετε τις πατάτες, το νερό και τον ζωμό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατίζετε, σκεπάζετε και σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες. Δοκιμάζετε και αλατίζετε τον ζωμό, ώστε να είναι εύγευστος. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τα φύλλα μαϊντανού και μαγειρεύετε για 10’. Αλέθετε πολύ καλά με τη βοήθεια ενός πολτοποιητή χειρός και περνάτε το μείγμα από πολύ ψιλή σήτα ή ένα σουρωτήρι. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα με λωρίδες από καπνιστό σκουμπρί κομμένες 3 εκατοστά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement