Connect with us

Μαγειρική

Πίτσα «παζλ» με αλλαντικά και λαχανικά      

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη ζύμη:

7 γρ. μαγιά ξερή

½ κουτ. γλυκού ζάχαρη

375 γρ. αλεύρι τύπου «00»

ε.π. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

200 γρ. τοματάκια ψιλοκομμένα κονκασέ

1 χούφτα φύλλα βασιλικού

1 μπάλα μοτσαρέλα, σε λεπτές φέτες

έ.π. ελαιόλαδο

Για τη γαρνιτούρα:

φέτες πεπερόνι

καυτερές πιπερίτσες, ψιλοκομμένες

μαύρες ελιές, σε φέτες

κάππαρη

ψητές πιπεριές Φλωρίνη

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε τη μαγιά με 250 ml ζεστό νερό (όχι καυτό) και τη ζάχαρη, καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε σε ζεστό μέρος για 10′. Ρίχνετε το μισό αλεύρι σε μπολ και προσθέτετε το μείγμα της μαγιάς, ανακατεύοντας με κουτάλι. Αφήνετε στην άκρη σε ζεστό μέρος για 10΄ μέχρι να σχηματιστούν μικρές φουσκάλες. Σε ένα σκεύος ζεσταίνετε1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1΄-2΄. Προσθέτετε τις τομάτες και σιγοβράζετε για 15΄. Ανακατεύετε μέσα και τον βασιλικό και αλατίζετε. Προσθέτετε στη ζύμη το υπόλοιπο αλεύρι, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 1 κουτ. γλυκού αλάτι και ομογενοποιείτε σε μπάλα. Kατόπιν την πλάθετε για 5΄. Τη μεταφέρετε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε σε ζεστό μέρος για 30΄. Ζυμώνετε τη ζύμη για 3΄ σε καθαρή, ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια να γίνει μαλακή. Την αφήνετε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί για 10΄, καλυμμένη με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Ανοίγετε τη ζύμη σε ορθογώνιο ταψί καλύπτοντας τη βάση. Κόβετε μια λεπτή λωρίδα ζύμης από τη μακριά πλευρά και 3 λεπτές λωρίδες ζύμης από τη μικρή πλευρά και στριφογυρίζετε σε κορδόνια. Τεντώνετε ξανά τη ζύμη -αν χρειαστεί- για να καλυφθεί πάλι η βάση. Τοποθετείτε τα κορδόνια στη ζύμη και δημιουργείτε ένα πλέγμα από 8 τετράγωνα. Απλώνετε λίγη σάλτσα στα τετράγωνα και μοιράζετε τη μοτσαρέλα. Καλύπτετε τα μισά με πεπερόνι και καυτερή πιπεριά και τα υπόλοιπα με ελιές, κάππαρη και ψητές πιπεριές. Ψήνετε για 15΄.

Ροή ειδήσεων

Advertisement