Connect with us

Μαγειρική

Γλυκό στο ποτήρι με κάστανο πουρέ 

Published

on

 

 

Υλικά (για 6-8 μερίδες)

500γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα (καθαρό βάρος)

5 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

1 σφηνάκι μπράντι

250ml κρέμα γάλακτος

1 φλιτζανάκι του καφέ σταφίδες

1 ποτηράκι του κρασιού ρούμι

Για την κρέμα

200ml πλήρη κρέμα γάλακτος, καλά παγωμένη

3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

χυμό από 1 πορτοκάλι

Για τη διακόσμηση

λεπτές ροδέλες από φρέσκο πορτοκάλι

μπισκοτάκια τραγανά

κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση:

Ρίχνετε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τα βρασμένα κάστανα και τα μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτετε την καστανή ζάχαρη, το μπράντι και το ρούμι. Συνεχίζετε μέχρι τα κάστανα να μαλακώσουν και να μειωθούν στο ελάχιστο τα υγρά της κατσαρόλας. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και το πολτοποιείτε ομοιόμορφα. Τον αφήνετε να κρυώσει καλά. Σε μικρό σκεύος ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τις τρεις κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη. Τα βράζετε καλά μέχρι ο όγκος τους να μειωθεί στο 1/3 και να πάρετε ένα πηχτό σιρόπι Το αφήνετε να κρυώσει καλά. Χτυπάτε στο μίξερ την κρύα κρέμα σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτετε το μίγμα πορτοκαλιού σταγόνα-σταγόνα, αφού το κρυώσετε πρώτα πάρα πολύ καλά για να αρωματιστεί η σαντιγί σας. Παίρνετε το μίγμα του κάστανου που έχει επίσης κρυώσει καλά και προσθέτετε τις σταφίδες, ανακατεύοντας καλά. Παίρνετε 6-8 κολονάτα ποτήρια, στα οποία τοποθετείτε εναλλάξ πουρέ κάστανου και πορτοκαλένια κρέμα. Τελειώνετε το γέμισμα με μια κουταλιά της σούπας κρέμα. Διακοσμείτε με τραγανά μπισκοτάκια και ροδέλες από φρέσκο πορτοκάλι. Κρυώνετε τα γλυκά στο ψυγείο και τα σερβίρετε μετά το φαγητό. Για να κάνετε τέλειο το γλυκό σας, σας προτείνω να τρίψετε στον τρίφτη λίγη κουβερτούρα και να πασπαλίσετε από πάνω το γλυκό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement