Connect with us

Μαγειρική

Σαγανάκι θαλασσινών με πιπεριές, ντομάτα και φέτα      

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

200 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα, σε λεπτές ροδέλες

150 γρ. μύδια (χωρίς κέλυφος)

3 πράσινες πιπεριές, σε λεπτές ροδέλες

3 πιπεριές κόκκινες (Φλωρίνης), σε λεπτές ροδέλες

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

250 γρ. ντομάτες φρέσκες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

2 κουτ. σούπας ούζο ή 1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό

250 γρ. φέτα σκληρή, σε κύβους

μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

μισό κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 φύλλο δάφνης

2 κόκκοι μπαχάρι

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζετε τα καλαμαράκια σε νερό με το φύλλο δάφνης και τους κόκκους μπαχάρι για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι. Όταν μαραθούν κι αυτές προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη και το ούζο ή το κρασί και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, χωρίς να στεγνώσει. Προσθέτετε τις γαρίδες, τα μύδια και τα βρασμένα καλαμαράκια. Αφήνετε να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες και σβήνετε τη φωτιά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Παίρνετε ένα πλατύ πήλινο ή πυρίμαχο σκεύος (όχι μεταλλικό) και στρώνετε μέσα το φαγητό. Σκορπάτε από πάνω τη φέτα και το μαϊντανό και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει μια ωραία κρούστα. Σερβίρετε το σαγανάκι ζεστό με φέτες καψαλισμένου ψωμιού αλειμμένες με λάδι και πασπαλισμένες με ρίγανη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement