Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Ενημέρωση ή… αδηφάγος δημοσιότητα;

Published

on

 

 

Με την πανδημία να κυμαίνεται στα ίδια ή και λίγο πιο χαμηλά επίπεδα, αλλά και ελλείψει άλλων σημαντικών ειδήσεων, παρακολουθούσαμε χθες σχεδόν σε ζωντανή μετάδοση από το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών την έναρξη της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα.

Οι κάμερες ζούμαραν πάνω της και ιδίως στην μάσκα που φορούσε. Και η ίδια, με προφανή αμηχανία, άγχος, ίσως και φόβο, διατηρεί την ψυχραιμία της και μπαίνει στο δικαστικό μέγαρο ενώ πίσω της ακούγονται φωνές, ερωτήσεις, ιαχές. Μόνο η καρδούλα της ξέρει πως αισθάνθηκε χθες και πως άντεξε, όπως μόνο αυτή η ίδια και η οικογένειά της, γνωρίζουν πως έχουν αντέξει όλο αυτό το διάστημα, από την ώρα που έγινε η επίθεση και μετά.

Δεν θα παραστήσουμε τους άγιους, ούτε θα αρνηθούμε την πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα γεγονός που από την πρώτη στιγμή απασχόλησε έντονα τη δημοσιότητα και την κοινή γνώμη. Και όσα εξελίχθηκαν χθες έξω από τα δικαστήρια στην Αθήνα, ήσαν αναμενόμενα.

Όμως, στο όνομα της δικαιοσύνης και κυρίως, στο όνομα της ίδιας της Ιωάννας, όλοι οφείλουμε και μία διακριτικότητα που φοβόμαστε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει. Όσα θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της δίκης, νομίζουμε πως θα μας φέρουν πολλές φορές μπροστά σε αμηχανία για τα δυσδιάκριτα πολλές φορές όρια μεταξύ της πραγματικής ενημέρωσης των πολιτών και της… αδηφάγου δημοσιότητας.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία υπόθεση με ένα μεγάλο θύμα που δεν παύει όμως ποτέ να είναι και ένας άνθρωπος με ψυχή και καρδιά, μια προσωπικότητα που αξίζει σεβασμού, ενώ και η θέση της κατηγορούμενης πρέπει να γίνει σεβαστή, όπως άλλωστε είναι και από το ίδιο το δικονομικό μας σύστημα. Ας προσπαθήσουμε όλοι λοιπόν, να αντιμετωπίσουμε αυτή την πραγματικότητα με τη νηφαλιότητα και την ανθρώπινη προσέγγιση που της πρέπει. Και όχι ως «δημιουργοί» ή «θεατές» ενός… σόου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement