Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Πολιτικό το πρόσημο του εμβολίου-Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Published

on

Το τέταρτο και εφιαλτικό κύμα του ιού λόγω της μετάλλαξης “Δ” έχει αναστατώσει την κυβέρνηση και τους ειδικούς αφού τα κρούσματα έχουν φθάσει ημερησίως σχεδόν τις 3.000.

Με το κύμα αυτό της πανδημίας ηχούν άσχημα πολλοί συναγερμοί στις υγειονομικές αρχές.
Κι αυτό γιατί αυξήθηκε κατακόρυφα ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού και κατ’ επέκταση ο αριθμός των κρουσμάτων.
Οι ειδικοί επιμένουν ότι μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξει πολλαπλάσια αύξηση μολύνσεων ιδιαίτερα στους νέους και στους ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών.
Μία τέτοια εξέλιξη θα φέρει τα πάνω κάτω και πρέπει εδώ και τώρα οι ανεμβολίαστοι να τρέξουν να εμβολιαστούν αφού ύστερα από την αλματώδη αύξηση υπάρχει σκέψη, μετά και το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 15 έως 19 ετών, να ανοίξει και για τα παιδιά από 12 ετών και άνω!
Δυστυχώς η κατάσταση, όπως την περιγράφουν οι επιστήμονες, γίνεται ανεξέλεγκτη με το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τα νοσοκομεία όλης της χώρας να είναι σε επιφυλακή με στόχο να ξανανοίξουν και πάλι όλες οι κλινικές ΜΕΘ.
Προβλέψεις δεν μπορεί να γίνουν. Η κυβέρνηση -πολύ σωστά- σκέφτεται σε κάποιους δήμους και περιφέρειες που η επιδημιολογικη αύξηση δεν σταματά να θέσει σε εφαρμογή απαγορεύσεις όπως και πριν, αφού δεν αποκλείεται μέσα στον Αύγουστο να φθάσουμε τα 10.000 κρούσματα την ημέρα.
Η κυβέρνηση με αυτά και με αυτά έχει βάλει στο μικροσκόπιο ορισμένους δήμους που παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και θέλει να εντοπίσει το μέγεθος των ανεμβολίαστων και το ποσοστό αποχής από τον εμβολιασμό. Υπάρχουν στοιχεία σε κάποιες περιοχές όπου το ποσοστό των εμβολιασμών κινείται ακόμα και κάτω από το 30% μπορεί και 20%.
Σε αυτές τις περιοχές οι πολιτικές δυνάμεις με αντισυστημικό μανδύα όπως η Ελληνική Λύση και η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή πήραν στις εκλογές του 2019 αθροιστικά μεγάλα ποσοστά που ξεπέρασαν ακόμα και το 10% ενώ πανελλαδικά και τα δύο κόμματα μαζί πήραν μόλις 6.63%.
Αυτό έχει προβληματίσει την κυβέρνηση που έχει σκοπό να στείλει μονάδες του ΕΟΔΥ σε όλα τα σπίτια ώστε πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν. Σε αυτή τη δύσκολη φάση μεγάλο ρόλο θα παίξει και η εκκλησία αφού η Ιερά Σύνοδος θα εκδώσει εγκύκλιο προς τους ιερείς να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement