Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: ΚΙΝΑΛ- Η πρώτη αποτίμηση

Published

on

 

 

 

Κάθε ψύχραιμη (πρώτη) αποτίμηση των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, αναδεικνύει δύο κυρίαρχα στοιχεία.

Το πρώτο είναι η σημαντική συμμετοχή ψηφοφόρων που δείχνει πως το κόμμα έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει πολιτικά και εκλογικά. Αυτό, ωστόσο, ποτέ δεν προεξοφλείται από μία εσωκομματική διαδικασία. Αποδεικνύεται στην (μετεκλογική) πράξη και εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την στρατηγική που χαράσσει ο αρχηγός με την επιτελική του ομάδας.

Το δεύτερο είναι ότι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ έδωσαν ένα ισχυρό προβάδισμα στο νεότερο (ηλικιακά) φαβορί και σε ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μετριοπαθής σοσιαλδημοκράτης.

Ίσως τελικά, στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη, οι υποστηρικτές του νομίζουν ότι μπορεί να βρεθεί αυτός που θα αναμετρηθεί στα ίσα με τον Αλέξη Τσίπρα και αυτός που μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα στην πρωτοκαθεδρία της κεντροαριστερής πτέρυγας. Και αυτό όμως, μένει να αποδειχθεί στην πράξη, εφόσον τελικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, επικρατήσει και στις εκλογές του β’ γύρου.

Εννοείται πως μέχρι τότε, όλοι πρέπει να σεβαστούμε τη διαδικασία. Και να περιμένουμε. Άλλωστε, πολλές φορές έχει αποδειχθεί ότι οι υπολογισμοί που γίνονται πριν την κάλπη, δεν επαληθεύονται από τα αποτελέσματα της κάλπης. Είναι όμως και θέμα σεβασμού στη δημοκρατική διαδικασία, όπως προαναφέραμε, να μην σπεύδει κανείς να ανακηρύξει από τώρα νικητές και ηττημένους.

Γι’ αυτό και σε κάθε περίπτωση, όλα στο ΚΙΝΑΛ θα αρχίσουν να «μετράνε» και πάλι από την επόμενη Δευτέρα. Από τις 13 Δεκεμβρίου 2021 και μετά, θα μπορούμε όλοι να αρχίσουμε να μιλάμε πλέον – επί πραγματικών δεδομένων – για τις δυνατότητες του κόμματος, την στρατηγική και όλα τα υπόλοιπα…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement