Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Αλλού η πολιτική και αλλού η κοινωνία

Published

on

Την ώρα που η συζήτηση και η ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ήταν σε εξέλιξη, οι Έλληνες πολίτες στην πλειοψηφία τους δεν παρακολουθούσαν τα διαδραματιζόμενα στο κοινοβούλιο, ούτε και ασχολούνταν με τις πολιτικές ατάκες.

Η καθημερινότητα που παραμένει αρκετά ή πολύ δύσκολη, πάντοτε προέχει. Άλλος (στην Αθήνα) ταλαιπωρείται μετά τον χιονιά για να πάει στη δουλειά του, άλλος βλέπει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού και τραβάει τα μαλλιά του, άλλος ψάχνει πελάτες και δεν βρίσκει και άλλος μετράει τις μέρες της καραντίνας, ελπίζοντας όλα να πάνε καλά και να επιστρέψει στην ζωή του, νικητής στην αναμέτρηση με τον κορωνοϊό.

Ανεξάρτητα από την όποια πολιτική σκοπιμότητα της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και ανεξάρτητα από τα λόγια όλων των πολιτικών, αν θέλουμε να κοιτάξουμε κατάματα την «μεγάλη εικόνα», αυτή δείχνει πως η πολιτική βρίσκεται για άλλη μία φορά σε… διαφορά φάσης με την κοινωνία.

Αναμφίβολα, η κοινωνία χρεώνει στην κυβέρνηση το μπάχαλο με τον χιονιά. Εξίσου αναμφίβολα όμως, δεν πιστεύει ότι κάποιος άλλος «κυβερνήτης» θα αντιμετώπιζε καλύτερα την κατάσταση.

Επίσης, η ελληνική κοινωνία του 2021 έχει μία σημαντική διαφορά με την ελληνική κοινωνία του 2014. Τώρα πια γνωρίζει ότι τα «φύγετε», οι κινηματικές δράσεις και οι μεγάλες υποσχέσεις, δεν αλλάζουν την πραγματικότητα.  Τότε, πολλοί πίστεψαν ότι μπορούμε να πετάξουμε έξω από τη χώρα τους «δανειστές – εκβιαστές» και να κάνουμε του κεφαλιού μας. Αποδείχθηκε πως… κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου. Αφού δεν καταφέραμε λοιπόν να κάνουμε τότε του κεφαλιού μας, πως θα το κάνουμε σήμερα που η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια πλήττουν όλη την Ευρώπη; Θα πάρουμε τα όπλα κατά του… Πούτιν;

Και πως θα απαλλαγούμε από τις τραγικές συνέπειες πολύ ισχυρών φαινομένων; Με… ένα νόμο και ένα άρθρο;

Σύμφωνοι, πολλά πρέπει να αλλάξουν σε αυτή τη χώρα. Και ένα από τα σημαντικότερα: Να εναρμονιστεί η πολιτική με την κοινωνία!

Ροή ειδήσεων

Advertisement