Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Άρωμα εκλογών

Published

on

 

 

Το Σαββατοκύριακο πέρασε και μαζί του… πήρε και την πρόταση μομφής μαζί με την τριήμερη συζήτηση που έγινε στη Βουλή. Και τελικά, ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Αυτό που εξαρχής είχαμε προδιαγράψει: Ένα πολιτικό «μπρα ντε φερ» μεταξύ Κ. Μητσοτάκη και Α.μ Τσίπρα, από το οποίο και οι δύο πήραν τελικά αυτό που ήθελαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας να δείξει πως είναι ο «κυρίαρχος» της κεντροαριστεράς και ο μόνος που μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τονώσει το δικό του ηγετικό προφίλ, αναδεικνύοντας τις διαφορές τόνου, ύφους, αλλά και πεπραγμένων σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Στην πραγματικότητα, αν κοιτάξει κάποιος τη στρατηγική πίσω από τις ομιλίες των δύο πολιτικών αρχηγών, θα αντιληφθεί ότι οι στόχοι τους ήσαν διαφορετικοί και διακριτοί. Και κατά τη γνώμη μας, επιτεύχθηκαν.

Τι θα άξιζε να κρατήσει ίσως κάποιος από αυτή τη τριήμερη διαδικασία με το προδικασμένο αποτέλεσμα;  Πρώτον, την επικοινωνιακή στρατηγική με την οποία θα οδηγηθούν τα δύο κόμματα στην ευθεία προς τις εκλογές και δεύτερον, το γεγονός πως για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μίλησε για εκλογές στο τέλος της 4ετίας. Ειδικά το τελευταίο, το πρόσεξαν και πολλοί άλλοι. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως ο πρωθυπουργός σκέφτεται να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές άμεσα. Ίσως να μην σημαίνει και τίποτα τελικά. Αλλά, καθώς είναι ο μοναδικός άνθρωπος στη χώρα που μπορεί να… «ξεκλειδώσει» τις κάλπες, είναι ένα στοιχείο που το κρατάμε υπόψη μας.

Από εκεί και πέρα, φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα θελήσει να ανεβάσει τους τόνους, να πολώσει την ατμόσφαιρα, να αναβαθμίσει το δίπολο «δεξιά – αριστερά» (προκειμένου να αποφύγει διαρροή ψηφοφόρων κυρίως προς το ΚΙΝΑΛ) και βέβαια, να πλήξει αυτό που διαχρονικά αποκαλείται «ηθικό πλεονέκτημα».

Από την άλλη πλευρά, η ΝΔ θα είναι πιο μετριοπαθής, θα επιχειρήσει να αναδείξει το κυβερνητικό έργο και να το αντιπαρατάξει με την κυβερνητική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να «εκθέσει» όσο περισσότερο γίνεται, το… ύφος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας πως αυτό το ύφος αποδοκιμάζεται από την πλειοψηφία των πολιτών.

Κατά τα άλλα, περάσαμε ήδη στην «επόμενη μέρα» που μας βρίσκει προ των πυλών μίας νέας κακοκαιρίας και φυσικά, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας και όλων των άλλων που ταλαιπωρούν την κοινωνία. Η «μομφή» πέρασε. Και το μόνο που έμεινε ήταν ένα… άρωμα εκλογών!

Ροή ειδήσεων

Advertisement