Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Ας ελπίσουμε ότι είναι άλλη μία εποχική έξαρση

Published

on

Είναι αλήθεια ότι οι ιώσεις «σαρώνουν». Δεν χρειάζεται να μας το πουν στις ειδήσεις, το βλέπουμε τριγύρω μας στην πραγματική κοινωνία, όπου… οι μισοί γνωστοί μας είναι άρρωστοι.

Είναι επίσης αλήθεια όμως ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι μπορεί να επιστρέψουμε στις αρχές του 2020, δηλαδή τότε που όλη η ανθρωπότητα βρέθηκε απέναντι σε έναν ολοκαίνουργιο αόρατο εχθρό (COVID-19) και μη έχοντας άλλο «όπλο» για να αμυνθεί, περιόρισε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και απαγόρευσε σχεδόν «δια ροπάλου» τις ανθρώπινες επαφές.

Μπορεί να μην έχουν περάσει ούτε τέσσερα χρόνια από τότε, όμως πολλά έχουν αλλάξει. Πρώτα – πρώτα, ο ιός δεν είναι πλέον ούτε νέος, ούτε άγνωστος. Η επιστήμη τον ξέρει, τον παρακολουθεί και ήδη μετράει δεκάδες – ή και εκατοντάδες – παραλλαγές του. Μάλιστα, καθώς ο συναγερμός της επιστήμης βρίσκεται ακόμα σε υψηλά επίπεδα, είναι βέβαιο πως σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποια ιδιαιτέρως ανησυχητική παραλλαγή, τότε θα ειδοποιηθούμε πλέον πολύ πιο έγκαιρα.

Προς το παρόν πάντως, αφήσαμε πίσω τις εποχές των lockdown και της απομόνωσης. Όπως και τις εποχές των υποχρεωτικών εμβολιασμών και των υποχρεωτικών μασκών. Εξάρσεις ιώσεων πάντοτε υπήρχαν και πάντοτε θα υπάρχουν, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Και όλοι θέλουμε να πιστεύουμε πως και τώρα, ζούμε άλλη μία περίοδο έξαρσης που σιγά – σιγά θα περάσει. Γιατί, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν πιστεύουμε πως οι συστάσεις της Επιτροπής Λοιμώξεων θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους περισσότερους. Κακά τα ψέματα: Η κοινωνία, ακόμα… ανατριχιάζει ακόμα και στην σκέψη πως μπορεί να ξαναβιώσει τη διετία 2020-2021.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement