Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Και το ΠΑΣΟΚ στον «χορό» των εξελίξεων

Published

on

 

 

Μετά τον Χάρη Καστανίδη που έμεινε εκτός Βουλής (επειδή ο Νίκος Ανδρουλάκης προτίμησε να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης), ήρθε χθες και η ώρα του Ανδρέα Λοβέρδου να ανακοινώσει την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που όπως όλα δείχνουν, όχι μόνο δεν τάραξε τη σημερινή ηγετική ομάδα του κόμματος, αλλά ίσως ήταν και κάτι που ανέμεναν ή… και προσδοκούσαν.

Μεταξύ των δύο περιπτώσεων, προφανώς υπάρχουν διαφορές. Ο ένας έμεινε εκτός Βουλής χωρίς να το θέλει, ο άλλος έφυγε από το κόμμα με δική του βούληση. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, από τη μία πλευρά φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ χάνει δύο σημαντικά και πολύπειρα στελέχη ενώ από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Ανδρουλάκης ίσως πετυχαίνει να αναδείξει τη δική του «ηγετική» μορφή και έναν «άνεμο ανανέωσης» στο κόμμα.

Όπως και να έχει, το θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ και το δίκιο ή άδικο των αποφάσεων, θα φανεί στη συνέχεια και όχι σε άμεσο χρόνο. Έτσι συμβαίνει πάντα, έτσι θα συμβεί και τώρα.

Όπως ίσως ήδη έχετε διαβάσει ή ακούσει, πολλά είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν σχετικά με το μέλλον του Ανδρέα Λοβέρδου. Και τα περισσότερα από αυτά, τον συνδέουν με τον ένα ή άλλο τρόπο με τη ΝΔ. Είναι πιθανό. Άλλωστε, ο Ανδρέας Λοβέρδος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κυβέρνηση και σε όλη την πορεία των τελευταίων ετών έδειξε πως εκπροσωπεί τον πιο «κεντρώο» χώρο, εκείνον που θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη ΝΔ, όπως συνέβη το 2012 με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου (στην οποία ο κ. Λοβέρδος υπήρξε και υπουργός Παιδείας). Ωστόσο, η εκτίμησή μας είναι πως τίποτα δεν θα συμβεί σε «πρώτο χρόνο». Και ο μελλοντικός χρόνος, κανείς δεν ξέρει τι φέρνει.

Όπως και να έχει πάντως, να που και το ΠΑΣΟΚ μπήκε στον «χορό» των μετεκλογικών εξελίξεων στην κεντροαριστερά. Όχι τίποτα άλλο, αλλά να μην αισθάνεται… μοναξιά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και η συνέχεια αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement