Connect with us

Μαγειρική

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με μελιτζάνες και ταχίνι           

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τις μπριζόλες:

4 – 5 χοιρινές μπριζόλες λαιμού (χωρίς κόκαλο)

2.250 γρ. μελιτζάνες (χοντροκομμένες)

180 γρ. κρεμμύδι (κομμένο στα 8)

180 γρ. καρότα (χοντροκομμένα)

3 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα)

500 γρ. τοματίνια (με το τσαμπί)

35 γρ. ταχίνι

45 – 60 γρ. ε.π. ελαιόλαδο

80 γρ. σόγια σος

Χυμό και ξύσμα λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

Για την ολοκλήρωση και το σερβίρισμα:

60 – 75 γρ. μουστάρδα

40 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

Ψητό χαλούμι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Σε ταψί φούρνου προσθέτετε όλα τα λαχανικά εκτός από τα τοματίνια. Ομογενοποιείτε σε μπολ το ταχίνι, το ελαιόλαδο, τη σόγια σος, το χυμό και ξύσμα λεμονιού. Με το μείγμα μαρινάρετε όλα τα λαχανικά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα απλώνετε στο ταψί. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες καλά και από τις δύο πλευρές και τις τοποθετείτε επάνω από τα λαχανικά. Βάζετε επάνω από κάθε μπριζόλα ένα μικρό τσαμπί με τοματίνια και κλείνετε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο από το ταψί και ψήνετε για άλλα 50 λεπτά. Προσθέτετε στον πολτοποιητή τη μουστάρδα, περίπου 1 κούπα υγρά από το ταψί και 6-7 τοματίνια. Πολτοποιείτε καλά μέχρι να φτιάξετε μια σάλτσα και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο στα λαχανικά και ανακατεύετε όσο είναι ζεστά. Σερβίρετε τις μπριζόλες και τα λαχανικά με τη σάλτσα και συνοδεύετε με το ψητό χαλούμι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement