Connect with us

Μαγειρική

  Κοτόπουλο αυγολέμονο με δαμάσκηνα        

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κοτόπουλο γύρω στα 1.200γρ., κομμένο σε μερίδες

λίγο αλεύρι

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

24 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

½ λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό λαχανικών

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη

2 αβγά

χυμό από 1½ λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και στεγνώνετε καλά τις μερίδες κοτόπουλου. Τις αλατίζετε, τις αλευρώνετε καλά και τις τηγανίζετε σε άφθονο, ζεστό σπορέλαιο. Μόλις ροδοκοκκινίσουν απ’ όλες τις πλευρές, τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε πιατέλα. Μόλις τηγανίσετε όλες τις μερίδες, παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και το τριμμένο κρεμμύδι. Σοτάρετε καλά και βάζετε μέσα τις τηγανισμένες μερίδες του κοτόπουλου. Στη συνέχεια βάζετε και τα δαμάσκηνα. Σοτάρετε με προσοχή για 3 λεπτά και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να πάρει μια καλή βράση, σκεπάζετε και βράζετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια συμπληρώνετε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου, μέχρι να μισοσκεπαστεί το φαγητό. Αλατοπιπερώνετε, αφήνετε να πάρει μια καλή βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα, μετριάζετε τη φωτιά και βράζετε το κοτόπουλο για 60 λεπτά περίπου και μέχρι να γίνει τρυφερό. Όταν σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμο, ετοιμάζετε το αβγολέμονο. Χωρίζετε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ενώνετε τα δύο υλικά, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και ζωμό από την κατσαρόλα. Περιχύνετε το κοτόπουλο με το αβγολέμονο, αναταράσσετε την κατσαρόλα και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement