Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Όλα δείχνουν… κάλπες

Published

on

 

 

Για ακόμα μία φορά χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έριξε μια… τροχιοδεικτική βολή. Επανέλαβε ότι θέλει να ολοκληρώσει την 4ετία, αλλά και ότι η χώρα δεν αντέχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Και για να είμαστε απλοί και να συντομεύουμε τις σκέψεις μας, ο πρωθυπουργός μάλλον «έδειξε» πρόωρες εκλογές.

Και ο λόγος είναι απλός.

Η χώρα έχει ήδη μπει σε προεκλογική τροχιά.

Δεν ξέρουμε πόσες είναι ακόμα οι σοβαρές εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση προτού ανοίξει πανιά για τις κάλπες, ξέρουμε όμως ότι οι περισσότεροι πολιτικοί έχουν πλέον «καρφώσει» κάποιες ημερομηνίες του φθινοπώρου στον χάρτη και κινούνται με βάση έναν προγραμματισμό 3-4 μηνών.

Και υπό αυτές τις συνθήκες, ο κρατικός μηχανισμός, που έτσι κι αλλιώς μπαίνει σε «λήθαργο» κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων, θα πάψει να λειτουργεί επαρκώς. Πόσο μάλλον που μπροστά μας έχουμε και τη θερινή περίοδο…

Υπό την αίρεση λοιπόν, άλλων εξελίξεων, όλα δείχνουν πως μπαίνουμε σε τροχιά εκλογών, με πρώτο και πολύ σημαντικό «σταθμό» τις κάλπες της απλής αναλογικής. Και με τον κίνδυνο κάποιας παρατεταμένης ακυβερνησίας της χώρας, σε πολύ δύσκολους καιρούς.

Μάλιστα, η αίσθησή μας – καθώς πληροφόρηση δεν μπορούμε να έχουμε για κάτι τέτοιο – είναι πως εάν ο Πρωθυπουργός αποφασίσει τελικά να πάει σε πρόωρες εκλογές, αυτές μπορεί να γίνουν και πιο σύντομα από όσο πολλοί περιμένουν, προκειμένου το διάστημα ακυβερνησίας να μην συμπέσει με τον εξαιρετικά κρίσιμο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας…

Ροή ειδήσεων

Advertisement