Connect with us

Μαγειρική

Χοιρινό με αγκινάρες αυγολέμονο      

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 κιλά χοιρινό ή αρνί μπούτι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

15 αγκινάρες

χυμό από 1 λεμόνι

Για το αυγολέμονο

2 αυγά

2 λεμόνια, το χυμό

Εκτέλεση:

Σοτάρετε το κρέας στο λάδι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε αλατοπίπερο, σβήνετε με κρασί, ρίχνετε δύο φλιτζάνια νερό στην κατσαρόλα και σιγοβράζετε για μιάμιση ώρα ή όσο χρειαστεί να μαλακώσει και να ψηθεί καλά το κρέας. Στο μεταξύ καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις κόβετε κατά μήκος στη μέση. Τις ρίχνετε σε νερό με χυμό από ένα λεμόνι. Όταν γίνει το κρέας προσθέτετε στην κατσαρόλα τις αγκινάρες. Αν δεν έχει αρκετό ζωμό, προσθέτετε νερό και βράζετε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τρυφερές οι αγκινάρες. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά πολύ καλά με αυγοδάρτη να αφρίσουν και προσθέτετε σταδιακά το χυμό του λεμονιού. Με μια κουτάλα παίρνετε το ζουμί του φαγητού από την κατσαρόλα και το ρίχνετε στα αυγά εξακολουθώντας το χτύπημα. Ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την τραβάτε από τη φωτιά. Γυρίζετε την κατσαρόλα κυκλικά και κουνάτε να πάει παντού το αυγολέμονο και αφήνετε την κατσαρόλα σε σβηστή φωτιά. Κόβετε το κρέας σε φέτες και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement